Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nagyobb elvárás a nők...

Miért nagyobb elvárás a nők felé, hogy edzeni járjanak?

Figyelt kérdés

Azt tapasztalom, hogy ha egy férfi átlagos testalkattal, nem túl látványos izomzattal rendelkezik, az teljesen rendben van, dícséreteket kap, hogy formában van, nem túl vékony, nem túl kövér, látványos.

Ha egy nőnek van átlagos testalkata, a kommentek vagy válaszok fele kövérnek nevezi, és lenéző hangnemmel beszélnek azokról a nőkről, akik nem járnak edzeni.

Férfiaknál semmi ilyesmi. Senkit sem érdekel, ha nem néznek ki sportosnak. A nők esetében viszont ugyanez az életvitel igénytelennek van nevezve.

Nem arról beszélek, aki tényleg kövér és fekszik egész nap meg zabál.

Hanem arról, amikor normális, elfoglalt életet él, eljár dolgozni, teszi a dolgát, nem a gép előtt fetrengős típus mert ideje se lenne rá, de nem az élete a fitness.

Egy 165 centihez 60 kilós, teljesen átlagos testalkatú, nem kifejezetten túnusos, izmos, de formás, egészséges nő = kövér, elhanyagolt. A ténylegesen kövér kategóriába eső férfiak szerint is.

Ez miért alakult így?

2019. jan. 2. 21:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%
Raadasul minden ferfinak mas a genetikai adottsaga is. Akinek szr az meg van löve egesz eletere. Tenyleg igy van. Akiknek jobb azok sokkal konnyebben gyorsabban izmosodnak es ezek altalaban azt hiszik mindenki tudna ugy izmosodni csak sokan lustak. Na ezeknek szivesen odaadnam a testem par evre megneznem mit kezdenenek vele. Cserelnek veluk szivesen.
2019. jan. 2. 22:28
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezt nem tapasztalom egyáltalán.

Kövér testalkat esetén inkább az étkezési szokás a mérvadó, mintsem az edzés...

2019. jan. 2. 22:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz mások véleményevel :)
2019. jan. 2. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:

ez magyar szokás

a férfiak lehetnek igénytelenek, ápolatlanok, tornából felmentettek, vagy éppen torzzá hízottak, perc alatt fröcskölők, törpepötsűek, de mindegyiknek szent meggyőződése, hogy neki egy brazil, 19 éves bikinimodell jár, aki miután szenvedélyesen leápolta őket, egyből nekiállhat rakott krumplit sütni, de csak miután bevitte a jéghideg sörcsit

álomvilág, ami frusztrációból fakad

a nők pedig sunyin elviselnek mindent, és már akkor önkívületi állapotba kerülnek, ha egy férfinak legalább még van egy marék haja harmincévesen, és hetente egyszer lemegy focizni a haverokkal a ketrecbe

2019. jan. 2. 23:25
 15/21 A kérdező kommentje:

Én most sportolok, de régebben, amikor nem mozogtam semmit, nekem is tök átlagos testem volt. Amolyan semmi különös. Formás, nőcis, de azért nem mutogatnám fürdőruha magazinokban.

Nekem pl a szüleim is rendszeresen beszóltak, hogy menjek már sportolni, mert "löttyedt" vagyok. Ne egyek többet, stb. 173-hoz voltam 63-4 körüli.

A bátyámnak soha a büdös életbe nem mondta ezt senki. De tényleg. Pedig ő még nálam is passzívabb életmódot élt. És semmi izom nincs rajta azóta sem.

2019. jan. 2. 23:35
 16/21 A kérdező kommentje:

Meg amikor egy csigatestű fiú beszól, hogy löttyedt vagyok és miért nem akarok jobban kinézni, akkor ha már ott tartunk, ő miért nem akar? Ez miért csak a nő dolga? :D

És ez most nem ilyen feminista szöveg akar lenni amúgy. Csak nem értem, nem kéne inkább akkor már mindenkinek aktív életmódot élnie, nemtől függetlenül? Így fair. Menjünk akkor együtt konditerembe.

2019. jan. 2. 23:40
 17/21 anonim ***** válasza:

A férfiaknak nem kötelező

- hónaljat, lábat és bikinivonalat gyantázni

- sminkelni

- hosszú hajat növeszteni, kezelni (egyáltalán, hajjal rendelkezni :D Akinek nem volt még deréknál lejjebb érő haja, fogalma sincs, mivel jár)

- mindenféle szarsággal késleltetni a ráncosodást

- festeni a hajat az első ősz szál megjelenésétől kezdve

Nem értem, miért a sporton vagy fennakadva, aki emberek elvárásainak szeretne megfelelni, az sosem fog tudni. Keressetek rá akármelyik modell nevére, 10-ből kilenc vélemény az hogy sunáznám, a maradék egy meg valami fikázó hogynézezki... Ilyen MINDIG lesz, le kell szarni ^_^

2019. jan. 3. 00:49
 18/21 anonim ***** válasza:
Hiaba nullaztok le akkor is a ferfiaknak mondja ezt mindenki nem a noknek. Az hogy gyakorin mit irnak az egy dolog, a valo eletben en meg olyat nem lattam hogy nonek valaki azt mondta volna hogy sportoljal. Sot nem is ismerek olyat not aki rendszeresen sportol. Haljak meg ez igy van. Ferfiaknak meg szinte kotelezo a sport meg a testepites mert ha nem csinalja lenezik. Hugaim is vannak egyebkent. Sose mondta nekik senki hogy sportolniuk kene. A ferfinak viszont muszaj ha szenved akkor is. A ferfinak szenvedni kell igy lesz ferfi sokak szerint.
2019. jan. 3. 10:49
 19/21 anonim ***** válasza:
En szerintem ti csak itt a neten éltek a valosagban nem, a kerdezo is. Ha a valosagban elnetek nem irnatok ide ennyi hulyeseget.
2019. jan. 3. 10:52
 20/21 A kérdező kommentje:

Ezek nem egy kategórák azzal, amit írtam, és néhány közülük egyáltalán nem "kötelező".

A gyantázás egyértelmű. A férfiak jobban néznek ki szőrösen, férfiasabbak. A nőknél nem szép látvány a szőr.

Az edzett test viszont mindkét nemnél szebb látvány...

A többi, amit írtál pedig nem kötelező. Legalább is én olyan kritikát még nem hallottam senkitől, hogy "van 3 ősz hajszálad, miért nem fested be" vagy "miért nem kened az arcod ránctalanítóval".

A smink hiányának meg még örülnek is.

2019. jan. 3. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!