Mit gondoltok erről?
Ma délután láttam a tv-ben egy riportot, amiben arról volt szó, hogy rengeteg családnak nem jut pénze egészséges, tápláló ételekre és a gyerekek is egész nyáron azt várják, mikor kezdődik újra az iskola, hogy ott a menzán kapjanak normálisan enni. Meg mondta a riporter, hogy vittek gyümölcsöket, zöldségeket a gyerekeknek és sokan nem is ismerték fel őket, mert ugye otthon sose kapnak olyasmit. Aztán mutattak egy szülőt, aki az arcát is kitakartatta, mert nem akarta, hogy felismerjék és a gyámhatóság elvigye a gyerekeit.
Viszont ezt nem értem, hogy okés, hogy nem akarja elveszíteni a gyerekeit, de ennél szerintem fontosabb kéne, hogy legyen, hogy a gyerekei normális körülmények között éljenek, legyen mit enniük, stb. Ha árvaházba kerülnek/örökbe fogadják őket, még mindig jobb körülmények között lennének, mint így, hogy csak üres tészta meg száraz kenyér jut nekik otthon enni, nem?
a nevelőintézetekben borzalmas életük van a gyerekeknek. nincsenek saját szüleik, csak nevelőik, akik nem szeretik őket eléggé, nem tudnak rájuk odafigyelni. a gyerekek egymással is versengenek, bántják egymást. sajnos torzult lelkű felnőttek kerülnek ki az ilyen intézményekből, ami egyáltalán nem csoda.
Akkor inkább legyen szegénység, de legyen normális családban a gyerek.
Arról nem is beszélve, hogy az ember nem tud csak úgy lemondani a gyerekéről. Majd talán ha lesz gyereked vagy bárki, akihez ragaszkodsz, akkor megérted. Persze lehet hogy te olyan ember vagy, akinek nincsenek érzelmei, ilyen is van, akkor viszont érthető, hogy így gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!