Akik beszólnak valakinek egy társaságban hogy milyen csöndes, az miért teszi?
Nekem beszóltak hogy "te vagy a tökéletes vendég, nem beszélsz sokat és nem is iszol sokat haha"
Ott hirtelen válaszolni sem tudtam annyira meglepődtem, elég rosszul is esett.
Mondjuk a másik oldalról is meg lehet azért közelíteni a szituációt; hogy érezze jól magát egy baráti csapat, ha az egyik tag látványosan feszélyezve érzi magát általuk és nem élvezi a társaságukat? Miért van akkor ott? Kényszeríti valaki? Ez így senkinek se jó, buligyilkosság.
Persze ilyenkor nem odaszúrni kell, attól csak még kellemetlenebb lesz a hangulat, inkább érdeklődni felőle aktuális témákban, megpróbálni elérni, hogy megnyíljon kicsit, éreztetni vele, hogy számítunk rá a társaságban és egyenrangú tagja a csoportnak. Viszont akik nem rendelkeznek ennyi empátiával, azoknál megértem a csöndesség szóvá tevését, tud zavaró lenni.
Nekem általában nem beszólási célzatatl szoktak ilyet mondani, hanem azért, mert szeretné az illető, ha kezdeményezőbb lennék (vagy szórakoztassam őt).
Általában egy piameghívás követi a dolgot 😁🍻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!