Angol nyelven dolgozok gyakornokként, ezért néha ha beszélgetek, észre sem veszem, hogy angolul szólok valakihez, hogy szokjak le erről?
Napi 4 óra full angol, illetve gyakorlásként sorozatokat, filmeket, csak angolul nézek.
Múltkor is mondom, erre szól, hogy én ezt nem értem, mert véletlen angolul mondtam. Meg csomószor úgy is gobdolkodom.
Arról nem beszélve, hogy nem ment olyan jól az angol, suliban utáltam a tanár miatt, de ötösre érettségiztem, viszont németből van felsőfokúm.
Mióta a filmeket angolul nézem, folyamatosan kommunikálok.
Annyira rossz, nagyon kell figyelnem. Néha anyám is kapkodott, aki egy betű idegennyelvet sem tud.
Haha, 1-es én is ezt akartam írni, csak te gyorsabb voltál :D
Kedves kérdező, örülünk, hogy tudsz angolul, képzeld mi is, most mit csináljunk veled? :D
Nem felvágni akarok, hanem a munkahelyemen nem beszélek magyarul...
Nem nagy cucc, hogy valaki beszéli, tudom.
Viszont akaratlanul néha angolul mondom, nem tehetek róla...
Én meg 3 nyelven beszélek, volt, hogy a német barátomnak angolul mondtam egy szót, vagy az angolul beszélőnek németül, vagy akár a magyar anyukámnak angolul..
Ilyenkor kijavítom amit mondani akartam és mindenki éli tovább boldogan az életét.
A kérdésed tulajdonképpen csak arról szólt, hogy dicsérjünk meg téged, hogy te milyen ügyes vagy, és milyen jó neked, hogy olyan jól beszélsz angolul, hogy észre sem veszed, hogy váltasz
Nincs ebben semmi. Majd megszokod, hogy idegen nyelven dolgozol, és előbb utóbb kialakul, hogy magyarokhoz magyarul beszélj. Az úgy gondolkozás pedig jó...
De azért ne válj te is azokká, akik elfelejtenek magyarul, mert az nagyon gáz...erre szokta az 5 nyelven beszélő párom mondani: "Gratulálok, így most már egy nyelven sem beszélsz tökéletesen"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!