Ha valaki tegez engem, akkor én is automatikusan tegezhetem?
Figyelt kérdés
Szóval,húszas éveim elején járok,de néhány évvel fiatalabbnak nézek ki a koromnál(mondjuk úgy 17-18 évesnek).Általában első találkozáskor idegenek le szoktak tegezni,viszont én kicsit feszélyezve érzem magam ilyenkor,nem merek visszategeződni.Ilyenkor nyugodtan tegezzem én is az illetőt,anélkül,hogy erre külön kérne,vagy fogadjam el,hogy "kölyöknek" néznek,és ők pusztán csak ezért tegeznek le engem,viszont bunkóság lenne egy mondjuk ötven körüli embert letegeznem,ha ezt külön nem mondta,hogy lehet?
Bocs,kicsit lehet,hogy hülye probléma,de én nehezen tudok ezen a téren eligazodni.:)
2018. máj. 26. 15:07
1/3 anonim válasza:
Attól függ, hogy hány éves. Ha 30-35 körüli, akkor még belefér. Ha már inkább negyvenes, inkább kérdezd meg, hogy te is tegezheted-e, ez az udvarias.
2/3 anonim válasza:
Ha tegeznek, tegezd vissza! Ha bunkó, és megsértődik emiatt, az az ő baja! 71F
3/3 anonim válasza:
Nagyfokú illetlenség egy férfitól nőt, vagy idősebbet letegezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!