A látszat fontosabb, mint a valóság?
Én úgy gondolom, hogy igen. Nem egyszer "teszteltem" a környezetemben levőket, hogy hogyan reagálnak arra, ha többet vagy épp kevesebbet mutatok magamból. Ha kevesebbet senkit nem
érdekel ki vagyok, honnan jöttem. Ha viszont előveszem a státusz szimbólumokat akkor mindenki egyből nyitottabb, kedvesebb.
Elég egyszerű rendszerekben gondolkozol.
Valójában itt nincs vagy - vagy viszony.
A kettő együtt működik, kiegészítve egymást.
Ha a valóság kilométerekkel rosszabb mint amit a látszattal akarsz elérni, akkor nem tudod felépíteni.
Mindig a valósághoz képest lehet csak látszatot létrehozni, ez az alap.
De valójában a tratalom, azaz a valóság éppen nnyira fontos.
Aztán a rendszer, amin belül elvileg gondolkozol, a társadalmi kapcsolatépítés, megint csak egy elég felszínes üres dolog valódi cél vagy tartalom nélkül.
Szóval ne csapd be önmagad.
Óóó. óó! 😃
Jó kísérlet, de elmondom, hogy szerintem mit láttál, és az új alapokra helyezi a következtetést.
Az emberek a magabiztos nyitott emberekhez vonzódnak. Velük jobban kielégíthetik társas szükségleteiket. Tehát pl jó lenni azokkal, akik tele vannak sztorikkal, érdeklődnak, vagy meghallgatnak téged, és mindezt őszintén magabiztosan teszik.
Mindezt pedig nem a státuszcuccokból szedik, hanem a testbeszédből, mit kommunikálsz magadról. Ezt tudatalatt csinálod, te csak annyit veszel észre, hogy milyen pózban kényelmes lenned. Mások tudatalattija pedig ezeket a jeleket lefordítja szimpatikusra vagy taszítóra.
Tehát szerintem nem a külső cicomád változtatta meg az emberek reakcióit, hanem a te belsőd változott. A giccsel nagyobb önbizalmad lett, talán szélesebb mosollyal jártál és a többi... Az embereknek ez kell, ez tetszett meg nekik, ezt veszik észre 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!