Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Asperger szindróma?

Asperger szindróma?

Figyelt kérdés

Gondolom van itt ilyen ember.Tudnátok róla beszélni ,hogy élitek meg ? És pontosan mi is ez ?Hogy és ki állapítja meg ?

Tudom ott a google de én egy ilyen személytől szeretném megkérdezni .

2018. jan. 14. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Nekem az ambuláns lapomon szerepel asperger szindróma, de ezt csak a pszichiáter mondta, egyéb kivizsgálás nem történt. Amiben más vagyok az annyi, hogy nehezebben viselem az új helyzeteket, új lakhelyet, rugalmatlan személyiségem van, stb,stb de van olyan is akinek súlyosabb pl hallottam olyanról aki csak adott típusú buszokra hajlandó csak felszállni, stb
2018. jan. 14. 12:29
 2/5 Metionin ***** válasza:
100%

1. Én tök normálisként élem meg mert nekem ez a normális. Van egy csomó kényszeres hülyeségem, indokolatlanul (?) irtózok bizonyos dolgoktól, úgy mozgok mint egy robot, pár érzékszervem túlműködik, néhány meg alul, egy csomó dolog, ami másoknak ösztönös, az nekem tanult pl. mimika.

2. Elméletileg ez az autizmus "gyengébb" vállfaja de diagnózisként már megszüntették, az aspis gyerekek is autizmus BNO kódot kapnak. Én 9 voltam amikor hivatalosan megállapították de kb. 5 éves korom óta hurcoltak mindenhova mert az óvónőknek feltűnt hogy a gyerek bibis.

3. Egy szakértői bizottság (vagy mi) állapítja meg, erre szakosodott pszichiáterekből áll. Legalábbis nekem be kellett menni egy hétre egy gyerekpszichiátriára ahol figyeltek de előtte az évek alatt megjártam nevelési tanácsadót, pszichomókust, stb. A dolog hivatalos részét tekintve a google okosabb lesz nálam mert 9 éves már rég voltam és azóta csak ilyen felülvizsgálatokra jártam évente-2 évente, jó ideje már azt sem.

2018. jan. 14. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Én is aspergeres vagyok. Nekem 4 éves korom óta tudják, hogy furcsa vagyok, de egyértelmű diagnózisom csak két éve van. Nekem is van egy pár mániám, pl. utálom ha bizonyos személyes dolgaimhoz nyúlnak, szinte sírásig tud hergelni egy számomra megszokott tevékenységsor megzavarása. Ha zenét hallgatok és átadom magam akkor egyenesen fájni tud, ha hozzám szólnak. Az evési sorrendemen sem tudok változtatni.

Szociális szempontból kicsit magamnak való vagyok, egyetlen egy barátom van, akivel egy párt alkotunk, de nekem pontosan elég. Zavar, amikor a velem egy korú lányok tapadnak és ragaszkodnak ahhoz, hogy legyünk barátnők. Ilyenkor frusztrált leszek, nem igazán tudom, mit kellene tennem, csak zavartan lelépek a mosdóba.

2018. jan. 17. 03:11
 4/5 anonim válasza:
76%
Düh és dötrelem. De nem te vagy az egyetlen! Nagy aggyal élni nem könnyű különbözni mindenkitől észre se venni egyes dolgokat de a legrosszabb azt gondolják sokan benned van a hiba. Sok szenvedéssel jár de franciákat nem te vagy a rossz ember egy Aspie nem tudna sem gonosz sem rosszindulatú lenni úgy concretan mert maga az áldozat. Szomorú látni hogy mi az emberi norma na de van szépség abban amikor mindenki mindenki ellen veszekszik. Bárcsak tudnám milyen érzés vissza szólni például de okosabb vagyok annál inkább csak le ülök a sarokba is megvárom csendben amíg igazam lesz míg közben mindenki lenéz vagy furcsál de akinek egy gram esze van nem több az érti is tudja hogy miért. Nem is értem az embereket. De hát ahogy mondani szokás egy Aspie érzelmi világa eléggé gépies bocsánat hogy nem érzek!
2018. febr. 10. 22:14
 5/5 anonim válasza:
Bocsánat hogy a türési képessegeim határtalanok
2018. febr. 10. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!