Ez a féle kicsi szociális szorongás kinoheto? 17L
Persze, hogy kinőhető, de ez a saját akaratodtól függ, hogy mikor fog bekövetkezni.
Nem Te vagy az egyetlen, akinek ilyen problémái vannak.
Persze egy kis izgalom nem árt, de nem jó túlzásba vinni.
Minden az elhatározásodon és hozzáállásodon múlik.
F20
Nem akartam túl tudományos megközelíteni a kérdést és a választ, mert szerintem a kérdezőt nem ez érdekli.
Igen, valóban nem küzdhető le teljes mértékben a szorongás.
Ez genetikailag kódolt bennük, a túlélő ösztönünk része. Az egyfajta készenléti állapot a veszélyre, ez maga a stressz.
Nyilván a tudat alattira is lehet hatni és az önkénytelen reflex-ek is elég jól befolyásolhatóak, de teljesen nem "ölhető ki" magunkból.
De nagyon jól hozzá lehet szokni tudatosan a szituációkhoz, és nem fogsz izgulni annyira, mint régebben.
Ez talán olyan, mint amikor először találkozol valakivel.
Izgulsz előtte, meg közben is, de ahogy egyre jobban hozzá szoksz, természetessé válik és nem fogsz izgulni.
Nyilván minimális megmarad valamennyi, mert az adrenalin és endorfin termelést nem célszerű leállítani meg szerintem nem is lehet...
Pontosabban korrigálva az előző válaszomat:
A szorongás csökkenthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!