Mennyire várjátok el hogy a beszélgető partneretek fent tartsa a szem kontaktust?
Semennyire.
Ha nem néz rám amíg beszélgetünk akkor én sem nézek rá, és nem lesz köztünk beszélgetés.
"Ha máshova nézel, az olyan, mintha nem figyelné"
Én úgy tudom hogy a fülünkkel hallunk nem a szemünkkel,de javíts ki ha tévedek
Illik a partner szemébe nézni. Csak azok kerülik a szemkontaktust, akik nem őszinték, titkolnak vagy szégyellnek valamit.
Egy őszinte, egyenes ember belemer nézni más ember szemébe.
Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor ez nem lehetséges, de ha szembe állsz/ülsz valakivel, akkor nem illik lefelé vagy másfelé a levegőbe beszélni.
Mivel alapvetően saját magamtól várom el, hogy ne várjak el a másiktól semmit, így csak az ember minősül vele, akivel nyilván nem fog hosszú karriert befutni a beszélgetés.
Egy dolgot viszont nem tudok nélkülözni: az a köszönéskor, kézfogáskor, bemutatkozáskor a szemkontaktus. Ennek elmaradása a legnagyobb tiszteletlenség.
Néha én is félrenézek, miközben magyarázok, de ha valaki mond nekem valamit, akkor igenis a szemébe/arcába nézek. Pislogni ér.
Régen nekem is gondot okozott mások szemébe nézni, gyakorlással javítható a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!