Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit gondoltok, Szabó Péter (a...

Mit gondoltok, Szabó Péter (a motivációs tréner) reális dolgokról beszél az előadásaiban és a videóiban?

Figyelt kérdés
2017. szept. 24. 11:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%

Van nála jobb. A marketing szerint ő ágrólszakadt (kukából evett) volt s onnan állt fel, erről beszél az előadásaiban.

Nem tudom milyen eredménnyel segít a sorstársain, meg persze 40 ezer egy előadása. Nem nagyon tudnák megfizetni. Persze űzletemberek, nagy vállalat vezetői nem hozzá mennek, ennek több oka van.

Azt ne felejtsétek el, azért van ennél lejebb is. Pl. az EZOtévére gondolok.

Azt se felejtsétek el, hogy személyesen Brian Tracy elismerően nyilatkozott Szabó Péter munkásságáról, ez olyan mintha engem Leung Ting ismerné el a Wing Tsun tudásomat.

Tudom, azt szeretnéd, ha fikáznám Szabó Pétert, nem fogom. Szabó Péter, nem találta fel a spanyol viaszt, azt kommunikálja, amit Brian Tracy.

A legfontosabb űzenet, amit egy napon talán megértesz, hogy amíg mást hibáztatsz, másra irigykedel nem fogsz egy olyan irányba elindulni, ami a javadat szolgálja.

Igen, kellemetlen. Sokkal könnyebb másra újjal mutogatni, és folytatni ami semmi jóra nem vezet.

Ettől függetlenül, nem kell elmenned, Pétert hallgatnod. Ott van a YT, Brian Tracy Főnix szenáriumának, mind a kilenc előadása.

Sokan élnek mások szerencsétlenségéből. Valaki pl. 250 ezer forintért leszoktat a,cigiről, meg ott a PUA, ahol modell nőket tudsz megfektetni, Claudia Schiffer lesz a nőd, csak hinned kell benne.

2017. szept. 25. 17:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Igazából Szabó Pétert egy nagyszerű embernek tartom:)

Pozitív gondolkodást, életszemlét próbál nyújtani az erre nyitott embereknek, sok embernek kell egy löket az elinduláshoz, hiszen valljuk be akár egy fogyókúra elkezdéséhez hatalmas motiváció szükséges főleg ha túlsúlyos személyről van szó, hiszen rengeteg külső negatív pofont fog kapni az illető ha elkezd futni és tény hogy nehéz végig csinálni, de amikor a tested fel akarja adni az elmédnek válaszolnia kell rá hogy nem adod fel.

lényegében pszichológia. Nem feltétlenül Szabó Péter találta ki de ő is egy előadó mint a világ számos több pontján lévő előadók.

Saját példámat tudom hozni, futás közben valaki fut mellettem, amikor látja rajtam hogy feladnám, folyamatosan ösztönöz "nem fogod feladni, meg fogod csinálni ez a te utad végig kell járnod stb" és a motiválással nem csak az akarat nő hanem a teljesítmény is.

2017. szept. 27. 12:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég rendhagyó hozzászállás lesz.

Ha megengeded egy hasonlattal megmutatom mit is gondolok.

Képzeld azt hogy az önfejlesztő módszerek olyanok mint egy flakon tejszínhab. A Flakonban két fő összetevő van és amikor megnyomod a flakonon a gombot ez a két összetevő adja együttesen a finom tejszínhabot.

A tejszínhab esetében ez a két összetevő a tejszín ami majd a tejszínhab lényegét és tartalmát adja és a hajtógáz aminek segítségével a tejszín hab formájában elhagyja a palackot.

A tejszínt nem tudod önmagában kinyomni a palackból, ám a palacckot „ügyesen” tartva és a gombot „ügyesen” nyomva. A hajtógázt ki tudod nyomni a palackból, úgy hogy a tejszín bennmarad.

Ahhoz hogy a mondatom érthető legyen fogunk egy olyan önfejlesztő módszert amiről Szabó Péter is beszél és egy teljesen rendhagyó dolgot teszek most ezzel a módszerrel, flakonnal, megmutatom mi benne a tejszín.

Ez az a bizonyos híres „szeretem magam” módszer.

Mi volna a tejszín ?

Amikor nem szereted magad, azzal többnyire együtt jár egy kifogás, ami valójában egy indok arra, hogy ne tegyél semmi olyasmit amitől az életed megváltozik, mert nincs kiért. Amikor mint opció felmerül, hogy magadért, hevesen tiltakozol az ötlet felvetőjének, hogy magadat nem szereted.

Ám ez a kifogás valójában a cselekedeteid blokkolja.

Ha azt mondod szereted magad, akkor szinte képtelenség, legalább is nagyon nehéz ezt a kifogást használni, ettől függetlenül persze továbbra sem szereted magad, ám kifogtad a kifogás vitorlájából a szelet. Hiszen van kiért megtenned. – Önmagadért.

Emiatt aztán nagyobb eséllyel cselekedni fogsz ennek a cselekedetnek lesz egy eredménye és a tejszínhab végül is az, hogy mivel olyan dolgokat tettél ami az életedre pozitív hatással van, a saját életed önmagad számára is szerethetőbbé válik.

Ám maga a tejszín, az hogy a cselekedeteidtől függenek az eredményeid és körülményeid, egy olyan tömör zsíros valami amit nem sok ember „gyomra fogad szívesen”.

Ezért van az hogy néhány önfejlesztő tréner ilyen módszereket talál ki, amelyek úgy vesznek rá a cselekvésre, hogy az számodra „édesebb” és „finomabb”. Képzeld csak el ha ehelyett valakinek ezt mondom : Nem szereted magad ? Na ezt meg is értem, én se szeretném. Egésznap zabálsz nem sportolsz, meg is van az eredménye. Pedig ez a tejszín… Amit valaki egyszer belerakott a palackba megnyomta és azt mondta, mond azt magadnak szeretem magam. Hősünk pedig fogta magát, egészségesebben étkezett és elkezdett sportolni és ezzel megváltozott az élete és jobban szerette magát. Pedig előtte nyilván százan vágták hozzá a hideg tejszínt, hogy azért ilyen az élete mert semmit nem tesz, hogy megváltozzon. A szeretem magad módszer nem egy varázs ige, hanem egy nagyon is leleményes önfejlesztő trükk.

Ennek a módszernek egy folyamatban van eredménye és bizony a cselekedeteid által.

Ha arra kérnél egy ebből a „palackból” nyomjam ki a hajtógázt. Akkor azt mondanám:

Nézd meg Szabó Péter példáját. Az utcán élt, éhezett, kocsmákban aludt, két naponta fordítgatta az alsónadrágját, hogy legyen egy kis komfort érzete. Annyira nem szerette magát, hogy ha meglátta magát egy tükörben legszívesebben szemen köpte volna magát.

Nézd meg most : Széles mosollyal drága ruhában több ezer embernek azt mondogatja szeretem magam. Gazdag, szép háza van, szerető családja, stb,stb.

Ha ebből ki akarnám nyomni a hajtógázt, akkor pontosan ugyanazt mondanám, mint Péter.

Most pedig gondoljuk ezt tovább. Ha teszem azt látsz 100-1000-10000 vagy akármennyi ember egy helyen aki tejszínhab imádó. Boldogan lelkesen a desszertes tányérját, poharát tartja a tejszínért.

Ott áll a sor elején egy fazon, aki lelkesen széles mosollyal nyomja a hajtó gázt, pshh,pshh,pshhh.

Azt hallod és látod hogy nem jön a tejszín a flakon csak sziszeg, ám az emberek tömegei, lelkesen távoznak a tejszínes poharukkal abban a hitben, hogy tejszínt kapnak, és kanalazzák a levegőt te mit gondolnál ?

Valami olyasmit, hogy a tejszínhab flakonos ember átveri az embereket, akiket valahogy manipulált és nem veszik észre hogy az a flakon „üres”. Azt gondolnád az emberünk egy üres flakonnal veri át az embereket.

Pontosan ez az oka, ami miatt Gyakran hallod azt másoktól, hogy Szabó Péter szélhámos, hogy ezek üres közhelyek, stb,stb.

Ezt az egészet hívom úgy hogy tejszínhabos flakon hatás.

Azaz amikor valaki amúgy működő önfejlesztő módszerekből, eszközökből kinyomja a hajtógázt úgy, hogy maga a lényeg az eszköz a módszer nem megy át vagy nem serkent cselekvésre, ami a feladata lenne az ilyen módszereknek.

Ennek pedig az az egyszerű oka hogy az önfejlesztés egy folyamat és nem egy állapot. Nem arról szól hogy van az önmagát nem szerető hajléktalan Szabó Péter és egy másik állapotban az önmagát szerető gazdag és híres tréner. Ha pedig magát az állapotot lemásolod akkor olyan eredményeid lesznek mint a példaképednek. Hanem arról, hogy bizony Szabó Péter is egy önfejlesztő, aki a saját önfejlesztési folyamatában, „utazásában” egy bizonyos állomásnál jár.

Szerintem pedig áttörés tréningek ide, tízezer fős motivációs show oda, Szabó Péter a saját önfejlesztésében nem érte el azt a szintet, hogy ezeket a módszereket, úgy adja át, hogy a tejszín ne maradjon a flakonban.

Hiába mondja, írja, látszólag ugyanazt amit a példaképe Brian Tracy. Brian évtizedek óta a tejszínhabot nyomja ugyanazokból a flakonokból, Péter még mindig a hajtógázt. Mert abban hisz, hogy a motiváció a lényeg, hogy az fog rávenni téged a cselekvésre.

Én nagyon szeretem az úszást példának használni, nem rég alapult ezen itt egy példám. Amit azért részletében itt is felhasználnék.

Ennek az egésznek a lélektana az, hogy ha te nem tudsz úszni és minden erőfeszítéseddel elmerülnél, majd látsz valakit aki mosolyogva látszólag tétlenül a hátán lebeg.

Akkor te elhiheted azt, hogy te is megtanulhatsz úszni, ám abban továbbra sem hiszel, hogy a saját cselekedeteid eredménye erre elég. Miért ?

Hiszen eddig bármit tettél a vízben, ha sokat, ha rengeteget, ha keveset, ha semmit, elmerültél. Miközben a másik mosolyogva lebeg. Nem azt fogod gondolni, hogy az a kulcs amit teszel, hanem az amit a másik gondol, az attitűdje, a hite, a kitartása, a mosolya.

Egyszerűen ,sokan a másik embert amikor a „vízben lebegni” látják, nem abban hisznek hogy a másik a létrehozott eszközei és a tettei miatt lebeg, (mint például az úszás tudás, mert megtanult úszni) hanem egyfajta szuper hitnek tulajdonítják és ezt a szuper hitet akarják másolni, nem azt amit a másik tesz.

Ezért az emberek nem fogják azt mondani, mondjuk 3-4 hét múlva otthon magukban, hogy szeretem magam. Hanem egyfajta szuper hitre törekszenek, ami majd „bevonzza” azt, hogy szeretik magukat

ezt a szuper hitet pedig gyengítené a cselekvés ! Miért ? Mert a saját cselekedeteik eredményében nem hisznek. A saját cselekedet eredménye gyengítené a szuper hitet, mert a minden sikerül hitet tartósan fenntartani csak úgy lehet, 1, ha folyamatosan pumpálod a szuper hited annyira hogy másra nem marad időd, 2 ha nem teszel semmi olyat aminek nem várt eredménye is lehet.

Ezért nem másolják és nem használják az emberek ezeket a módszereket.

Szabó Péter nem érti, miért nem teszik meg az emberek amit mond, pedig ennek valójában egészen egyszerűen a fenti az oka.

Emiatt lesz működő módszerekből, az amit úgy hívok Mikulás biblia. Ezért van az, hogy egy tréner elmondja egy másik tréner módszerét, a példaképnek működik, hiszen a tanítványa is lemásolta (,mert a tejszínhabot nyomta és nem a hajtógázt). Míg a tanítvány egyfajta Mikulás prédikátorként funkciónál.

Pontosan ezért hívom az önfejlesztés első szakaszát, Mikulás hitnek. Miért ?

Mert abban hisz valaki, hogy egy jóságos misztikus ajándékozó, megadja neki mindazt amire vágyik, ha betartja annak a szabályait.

Gyermekként ez többek között a Mikulás, felnőttként pedig a Hit, a pozitív gondolkodás, a kitartás vagy éppen az hogy szeresd magad.

Összefoglalva: Amit Péter mond az reális, amit ő maga gondol róla és ahogy mondja az nem.

Azt gondolom, hogy Szabó Péternek még rengeteg dolga van a fentebb leírt jelenséggel. Azt is gondolom, hogy bizony hogy felelős azért, hogy az emberek egy része azt hiszi szélhámos a egy másik része pedig Mikulás lázasan, gyakorlatilag sok ember mosolyogva várja a csodát ám nem tesz semmit azért hogy megváltozzon az élete.

Ám hogy pozitív véleményt is mondjak Szabó Péterről olyasmit ami sokaknak nem egyértelmű :

Szabó Péter minden egyes előadása, könyve, hanganyaga, olyan mint egy időkapszula. Amely megőrizte azt az állomást, ahol Péter az önfejlesztésében akkor járt.

Számomra mint önfejlesztő vagy motivációs tréner Szabó Péter nem hiteles, ám mint önfejlesztő nagyon is az. Szerintem sokkal helyénvalóbb Szabó Pétert önfejlesztőként kezelni, olyan önfejlesztőként aki szeretné azt amit megtanult vagy megtanulni vélt másoknak is átadni, mint sem olyan trénerként mint Brian Tracyt.

Azt is gondolom, ha csak egyetlen ember megértette, valóban megértette azt amiről ez az írás szól, már megérte megírni.

Köszönöm hogy elolvastad.

2017. okt. 10. 20:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Schrödinger macskája!

Le a kalappal a hozzászólásod előtt! Köszi! :)

2017. nov. 25. 17:59
 15/15 Lifeishard válasza:
#13-as, az igen! :)
2017. dec. 24. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!