Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hatalmas baj lehet, tudnátok...

Hatalmas baj lehet, tudnátok segíteni? (kérdés lent)

Figyelt kérdés
Nem kezdek bele az èletem törtènetèbe , lènyeg hogy 1000 szer megalàztak , ès bàntottak , ovodàban , iskolàban , otthon . Màra egyèrtelműen depressziós vagyok , vagy rosszabb , nem tudom magam diagnosztizàlni , olyan rosszul èrzem magam nèha hogy kìvànom a halàlt, mègsem teszem meg , mert tisztàban vagyok vele h beteg az emlèm ... olyan gondolataim vannak mostanàban hogy megkeresem az ellensègeim ès leszàmolok velük , ezen is komolyan elgondolkoztam ami megijesztett , mik ezek a gondolatok ? Folytonos hangulat ingadozàsok ? Szakemberre lenne szüksègem de Angliàban dolgozom , hazamennèk de nem tudom kit keressek , nem akarok zàrt osztàlyra kerülni . Mi a tehendő ?

#magány #egyedüllét #depresszió #öngyilkosság #gyilkosság #gondolat #pszihològus #pszihiàter #màniàkus depressziò
2017. júl. 21. 21:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A megbocsájtás a legnemesebb emberi tulajdonságok közé tartozik.

Kérd Istent, hogy bocsájtson meg neked, Ő akkor meg fog bocsájtani, mert Jézus ezért halt meg. Értünk.

Azt hiszem a gyónás is segítene. Fontos, hogy te is meg tudj bocsátani magadnak, és azoknak, akik bántottak téged.

"Hiszen tudjuk, hogy a mi óemberünk megfeszíttetett vele, hogy megsemmisüljön a bűn hatalmában álló test, hogy többé ne szolgáljunk a bűnnek. Mert aki meghalt, az megszabadult a bűntől. Ha pedig meghaltunk Krisztussal, hisszük, hogy vele együtt élni is fogunk. Hiszen tudjuk, hogy Krisztus, aki feltámadt a halottak közül, többé nem hal meg, a halál többé nem uralkodik rajta. Mert aki meghalt, az meghalt a bűnnek egyszer s mindenkorra, aki pedig él, az az Istennek él. Ezért tehát ti is azt tartsátok magatokról, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a Krisztus Jézusban."

Ez azt jelenti, hogy miután megbántuk bűneinket, igyekezzünk jók lenni, és ne gyötörjük magunkat a régi bűnökért. Ha Isten már megbocsájtott, bocsájtsunk meg mi is magunknak.

Ez a rész is ide vonatkozik:

"Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle: Uram, hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkező testvéremnek? Még hétszer is? Jézus így válaszolt: Mondom neked, nemhogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is. Ezért hasonló a mennyek országa ahhoz a királyhoz, aki el akarta számoltatni a szolgáit. Amikor hozzákezdett, egy olyan embert vittek elé, aki tízezer talentummal volt adósa. Mivel nem volt miből fizetnie, megparancsolta az úr, hogy adják el őt és feleségét, gyermekeit és mindenét, amije van, és úgy fizesse meg. A szolga ekkor leborult előtte, és így esedezett: Légy türelemmel irántam, és mindent megfizetek neked. Az úr pedig megszánta a szolgát, elbocsátotta, és elengedte az adósságát. Amikor azonban kiment az a szolga, találkozott egyik szolgatársával, aki száz dénárral tartozott neki. Megragadta, fojtogatni kezdte, és ezt mondta neki: Fizesd meg, amivel tartozol! Szolgatársa ekkor leborult előtte, és így kérlelte: Légy türelemmel irántam, és megadom majd neked. De az nem engedett, hanem elmenve börtönbe záratta őt, amíg meg nem fizeti a tartozását. Amikor szolgatársai látták ezt, nagyon felháborodtak. Elmentek, és jelentették uruknak mindazt, ami történt. Akkor magához hívatta őt ura, és így szólt hozzá: Gonosz szolga, elengedtem minden tartozásodat, mivel könyörögtél nekem. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, amint én is megkönyörültem rajtad? És ura haragjában átadta őt, hogy kínozzák, amíg meg nem fizeti neki az egész tartozását. Így tesz majd az én mennyei Atyám is veletek, ha szívetekből meg nem bocsátotok, mindenki az ő testvérének."

2017. júl. 22. 22:52
 12/19 anonim ***** válasza:
"Az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten."
2017. júl. 22. 22:56
 13/19 anonim válasza:
Ha "beteg lenne az elméd", ezt sem tudtad volna leírni. Pontosan a józan gondolkodás gátol meg az önpusztításban, vagy a tömeg gyilkolászásban. De nagyon fontos, hogy ezt felismerted! Ha a múlt problémáit nem tudod feldolgozni, akkor tényleg kell a szakember. Ha hazajössz, válogathatsz is, mert ha nincs meg a bizalom, akkor lehet váltani. Bár szerintem neked barátok kellenének... és nem ellenségek! A gyűlölködés az önpusztítás melegágya. Lehet, hogy az "ellenségek" már nem is emlékeznek semmire, amin te még mindig kattogsz. Ha mégis, hát szard le! Ha nem tettél rosszat, nincs miért ellenségeket "tartani".
2017. júl. 23. 00:59
 14/19 A kérdező kommentje:

Kosz Kedleston hivok :D jol esett azert h probaltok segiteni.

Utolso talan igazad van, én megis bosszut fogok allni. Nem olom meg oket, mert Nem lenne korrekt. De a szart is kifogom belolluk verni

Talan az majd segit

2017. júl. 23. 09:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Az is sok év fegyház, szóval nem jó ötlet.

Te tényleg azt hiszed, hogy a bosszú segít? Csak még rosszabbul éreznéd magad.

Ha olyan jellegű az ügy, miért nem jelented fel őket a rendőrségen vagy bíróságon? Nem a te dolgod a bíráskodás.

Mégis, mi az amit elkövettek ellened?

2017. júl. 23. 13:46
 16/19 anonim válasza:
Szia!
2017. dec. 25. 19:34
 17/19 anonim válasza:
Szia!Fordulj az Ur Jézushoz!Ő a te szabaditód a vigasztalás Istene!Ő átélte ezt mi9ndet söt durvábbakat is higy megváltson bennünket!A világ legmagányosabb embere volt mert senki sme értete me gőt és példa sem volt előtte!De győzött feltámadott és él!Gyere hozzá hivd segitségül az ő nevét higgyj benne és megszabadulhatsz minden depresziobol és meg tudsz bocsátani is másoknak ha szivedbe lessz istenszeretete Jézus Krisztus általSokan jártak hasonloan van kut!Jézus az út!Ő valóságosan meg tud szabaditani
2017. dec. 25. 19:38
 18/19 anonim ***** válasza:

O.o

Utolsó, akkor küldess már vele egy pizzát légyszives, engem most az mindennél boldogabbá tenne, de sajnos nem tudok rendelni, mert zárva a kedvenc pizzériám. :P

2017. dec. 25. 20:09
 19/19 anonim válasza:
13-as vagyok. Hát, én is!!!
2017. dec. 26. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!