Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Amerikai emberekkel lehet...

Amerikai emberekkel lehet beszélni valahol?

Figyelt kérdés

Elsősorban a nyelv tanulása, gyakorlása miatt szeretném. Alapok megvannak, de azon kívül nem nagyon megy... szóval olyan embereket hol lehetne találni, akik segítenének, és tisztában vannak azzal hogy ismerkedés+nyelvtanulás céljából beszélgetek (azaz próbálok) velük? Akár facebookos csoportokra is gondolok.

15/L

2017. júl. 13. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:

én amikor régen szerepjátékoztam online játékban akkor tanultam rengeteget, hétköznapi dolgokra kellett, váráslás, kérdések, hirdetés...

izgalmas volt és élveztük, hogy együtt játszottunk :)

mondjuk ott úgy beszélnek, mint a való életben, elég szlengesen sokszor

2017. júl. 13. 09:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Soha nem szerepjátékoztam, nem is érdekelt igazán, ez miről szól? És regisztrálni kell vagy letölteni? Hogy működik tudnál segíteni? Írásban beszélgetnek?
2017. júl. 13. 09:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Keres levelező barátot.

Beírod Google-ba, hogy 'pen pal' és rengeteg oldalt ad ki, ahol ismerkedhetsz emberekkel.

2017. júl. 13. 09:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nagyon jó köszönöm. Regisztráltam is! :)
2017. júl. 13. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Tandem, telefonos alkalmazás. Itt alapvetően mindenki nyelvet szeretne tanulni, vannak oktatók is, akik pénzért tanítanak. Viszont vannak nagyon sokan, amerikaiak is, akik szívesen ingyen segítenek, sokan akarnak magyarul is tanulni úgyhogy te is tudsz segíteni másoknak is. Tudsz hangüzenetet és szerintem videóüzenetet is küldeni, bár ebben nem vagyok biztos.
2017. júl. 13. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:

A nyelvtanulás jó meg minden, de belegondolva, baromira nem érdekelne hosszabb távon egy random amerikai 15 éves lány, aki velem akar magyarul tanulni. A te helyzeted ez lenne fordítva.

"Alapok megvannak"

Oké, mi számít alapnak? Nálam az alap az hogy tudod használni helyesen az igeidőket (angolban van 12, de ebből mondjuk 7-8 az ami tényleg mindennapos), nem okoznak gondot az irregular verbs alakok, uncountable, countable mennyiségek helyes használata, a segédigék ismerete, megfelelő tagadó szerkezet használata, a passive voice használata, és még sok egyéb.

Nem tudom milyen szinten lehetsz angolból, eléggé változó hogy 15 évesen ki hol tart.

De nem hinném hogy egyszerű kijelentő mondatok, és yes or no question-öket valaki szabadidejében válaszolgatna meg. Ilyen levelezős dologba akkor szoktak belekezdeni amikor már megy az élőbeszéd, de szeretnék finomítani, életszerűbbé tenni, szófordulatokat megtanulni.

Olvasgass sokat neten angolul. Igazából céltól függően ami megfelel.

Ha szavakat, kifejezéseket szeretnél angolul ismerni, és informálódni közben, akkor angolul híreket, wikipédiát, cikkeket. Ha inkább élőbeszéd, és szleng érdekel, kompleebb nyelvtannal, akkor youtube videókat angolul angol felirattal,ha jó a hallásod felirat nélkül is.

Vagy angol közösségi oldalakon angol beszélgetéseket mint külső szemlélő. Én pl szintén a yuotube-on olvastam rengeteget a komment szekcióban, és egész jól megy az élőbeszéd. Vagy, ami az örök visszatérő, angolul filmeket, és sorozatokat eleinte feliratozással, aztán anélkül.

Jelzem, az amerikai angol néhol brutálisan eltér a suliban tanított ofordi standard angoltól, néha még amerikai híradásokat is feliratoznak angoloknak, és fordítva, mert nem értik egymást. Az Egyesült Királyságon belül pedig olyan dialektusok vannak hogy csak néz a halandó nyelvtanuló, hogy ez milyen nyelv?

A skótok, Wales-iek, Írek igazán egyedi angolt beszélnek.

2017. júl. 13. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Teenhive, facebook Make New Friends csoport,Polyglot Club (ez direkt nyelvtanulos oldal, nem biztos hogy lesz olyan akit akarsz)
2017. júl. 13. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!