Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy hogyan kell úgy beszélget...

Hogy hogyan kell úgy beszélgetni, hogy élvezetes legyen, vagy hasznos, ne csak felületes közhelyek?

Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 19:29
 1/3 anonim ***** válasza:
76%
Erre szerintem nincs általános szabály, ennek magától kell jönnie. Természetesen az kell hozzá, hogy megfelelő emberekkel, megfelelő környezetben legyünk. Ha az ember számára kedves emberek társaságában van ez mindig jön magától.:)
2017. jún. 17. 19:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is jártasnak kell lenni sok témában. A közhelyeket azok használják akik megoldással nem tudnak előrukkolni a problémákra, vagy nem is értenek a témához, esetleg nem akarják átgondolni.

Másodszor pedig előadásmódot lehet fejleszteni. Egy társalgásnál lazább a kör, de ugyan úgy el kell adnod magad mint egy prezentációnál. Ehez pedig rengeteg tippet találsz a neten is.

2017. jún. 17. 21:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem mindennek az alapja, hogy érdekeljen a másik személy. Fontos legyen a gondolkodása, esetleg a problémája. Az is jó, ha tájékozott vagy pár témában, illetve, ha ki tudod mondani, hogy ehhez nem értessz, de utána nézel. Talán számít, hogy tudj vitatkozni, de ne veszekedni. Szerintem ez az alap. Ja, és halld a másikat is, ne csak magaddal beszélgess.
2017. jún. 19. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!