Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egyetemen ugye valamennyire...

Egyetemen ugye valamennyire "válogatottabb" társaság tanul? Bízhatok ebben, vagy már most hadjak fel a naiv reményekkel?

Figyelt kérdés

Üdv, egy az emberekből már végtelenül kiábrándult fiatal vagyok. Summázva, hogy ne erre a részére menjen el az értékes karakterek száma:

-16 évesen kidobtak otthonról

-17 évesen abba kellett hagynom a sulit, pszichiátriai kezelésen vettem részt

-3 hónappal később onnan is kidobtak, betettek egy neurológiára a sok demens nyugdíjas közé

-frissen jogilag felnőtté válva hajléktalan lettem

-2016 márciusában egy volt osztálytársam segítségéből kaptam 3 hetet, hogy talpra álljak, ami sikerült is, áprilisra már tudtam saját albérleti szobát fizetni

-felvételiztem egy suliba, onnan 6 hónap után elmentem mert azon voltak hogy önszántamból menjek el

-3 hónapja magántanuló vagyok, és albérleti szobában lakok saját zsebből

Na, akit érdekel a sztori, az rám ír, nem ez a lényeg.

Utálom az embereket. Ahány sztereotípiát hallottam, szinte egymás után látom beigazolódni mindnek a hitelességét, és talán 1-2 alkalom volt mikor pozitívan csalódtam valakiben. Ahány közösségbe bekerültem, egy két óra ismerkedés után le tudtam írni ki az aki retardált, ki az akivel még lehet értelmes ismeretséget kialakítani. Sajna utóbbiakkal nem fűződtek úgy össze a szálak hogy tartanánk a kapcsolatot, lévén átlagosan 4-5 havonta eltűnök mindenhonnan. Én csak úgy gondolok magamra mint egy vándor.

Az életem áll a munkából, a tanulásból, az egyre katasztrofálisabb párkapcsolatomból, és gyakorlatilag egyetlen megbízható örömforrásomból, az olvasásból. Ennyi, fb-n tartok kapcsolatot néhány régebbi személlyel, akikkel hetente beszélek, akkor is én kezdeményezek. Persze, jól elhülyülök ilyenkor fél óra-egy óra erejéig chaten az illetővel, de távol áll ez egy egészséges emberi kapcsolattól. Amolyan hiánypótló.

Évente van összesen 2 hét, azaz 14 nap amíg valóban, élőben vagyok olyanokkal akiket kedvelek. Egy régi tábori társaságról van szó, akikkel évente 2-3 alkalommal összegyűlünk, de ennyi.

Mivel ott van egy luk a tanulmányaimban, ezért még csak 11-es vagyok, jövőre érettségizem valahára.

És itt jön a kérdés: Egyetemen mire számíthatok? Egész pontosan biológia karra tervezek menni, ez a szenvedélyem, amióta élek a természet kérdésein szerettem gondolkodni, és megismerni a válaszokat. De ahány helyen laktam eddig egyetemistákkal, ahány helyen (azt a bizonyos baráti társaságot leszámítva) összefutottam és szóba elegyedtem egyetemistákkal, lehangoló kép kezdett kialakulni bennem. Oké, tegyük hozzá, a felük az a tipikus mondvacsinált valamilyen büfészakos otthonról pénzelt suttyó volt, aki valószínűleg rövidpórázon volt tartva egész középsuli alatt, és most hogy felkerült Pestre, a világ császárának hiszi magát. Infantilis, 15 éves szinten megragadt, gyakran életképtelen alakok. Ebből nekem nem kell több, a következő 100 évre találkoztam elég ilyennel. Ez mennyire általános? Minden egyetemen, minden karon ez a helyzet? Vagy azért van némi szűrés?

(mindenfajta lenézést, megvetést, minősítést egyfajta védekező mechanizmusnak nézek, aki csak ezért ír hozzászólást az tegye, pont nem érdekel. Én tisztában vagyok magammal, a jellemvonásaimmal, a személyiségem jó- és rossz tulajdonságaival, és azzal hogy az emberek túlnyomó többségnél sokkal többet tettem le az asztalra 19 évesként. Kérdésre adott idevágó válaszokat meg köszönöm, jobb híján zöld mancs jár értük)

2017. jún. 9. 01:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez most hülyén fog hangozni, de javaslom, olvass Szabó Magdát. Sokan elkönyvelték egyfajta lányregény-írónak, pedig zseniális volt, Isten nyugosztalja. Különösen ajánlom az "Az őz" c. regényét.
2017. jún. 9. 11:34
 12/21 A kérdező kommentje:

Utolsó

Köszönöm a választ, sok mindennel egyetértek. Igen, valóban van egy belső félelem attól hogy egyedül maradok. (nem volt nagy meglepetés mikor a doki átadtad az elbocsátó lapot, és diagnózisként az volt rajta hogy borderline). De amennyit tudok az emberi lélektanról önképzésből, nem hinném hogy ez különleges, egyedi tulajdonságom lenne. Mindenki vágyik megerősítésre a környezetétől, mindenkiben ott él a valahova tartozni vágyás, hisz társas lények vagyunk. Ez egy borderline-osnál persze már túlmegy egy bizonyos határon, és személyiségzavarhoz vezet.

Egyedül azzal nem értettem egyet hogy kifejezetten ki akarnám hangsúlyozni a múltamat, nehézségeimet. Persze, érzek én is magamban egy jó adag sértettséget, amit burkoltan "A világ" hibájának tekintek, ennek tudatosan próbálok ellene menni, mert ez nem racionális szemlélet.

A kérdésben csak azért írtam le, hogy a monitor túloldalán ne azt higgye valaki, hogy egy újgazdag ficsúr siránkozik mert az anyja/apja nem vesz neki sportautót születésnapjára.

2017. jún. 9. 11:48
 13/21 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek írtam, csak közben hozzászólt 11-es kommentelő is.

Utánanézek, bár az elmúlt hónapokban a Stalker univerzum sötét, deprimáló légkörét szerettem meg a könyvtárban :)

2017. jún. 9. 11:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, sok embernek voltak fiatalon tragédiák az életében. Ismerek lányt, akit gyerekkorában az apja rendszeresen kergetett baltával részegen, az udvaron és szomszédoknál kellett bujkálnia előle, az ország egyik legjobb egyetemét végezte el. Ismerek srácokat, akiknek sokszor alig jutott kajára is az alkoholista apjuk miatt, 15 éves koruk óta dolgoztak suli mellett, így végeztek egyetemet. Olyan nőt is ismerek, akit a saját bátyja erőszakolt meg gyerekként, az apja rendszeresen verte, 16 évesen menekült el otthonról. Munka mellett érettségizett, férjhez ment, aztán felnevelt 4 diplomás gyereket. Egyikük sem azzal kezdi az ismerkedést, hogy ő már letett valamit az asztalra, nem vetik meg azt, akinek nem kellett szörnyűségeket átélni, hanem azon vannak, hogy a legjobbat hozzák ki magukból a munkájukban és a családjukban is. Az önsajnálat, vagy a horatiusi "Gyűlöllek, távol légy, alacsony tömeg"-féle attitűd nem visz előbbre, és pláne nem tesz senkit boldoggá.
2017. jún. 9. 12:03
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát írtad, hogy nem újgazdag ficsúr vagy. Értünk a szóból.

Engem is idegesít, amikor azok sírnak akiknek mindene megvan általában.

Például amikor olyan lányok írják, hogy magányosak a társkeresési topikba, akiknek van barátjuk. Egy nagy kedvenc.

2017. jún. 9. 12:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Legyél informatikus, a hobbidként pedig olvasgass biológiát. Ez nem vicc. (Gondolom később abból szeretnél megélni amit tanultál.)

Nekem a TTK-n alapvetően jók voltak a tapasztalataim, ahogy mész előre úgy egyre inkább. Amúgy meg nem értem a problémádat. Ha nem foglalkozol velük ők se fognak veled.

2017. jún. 9. 12:51
 17/21 anonim válasza:

Hihetetlen ilyen írásokat olvasni...

Nem azért, mert én mások keserű életében, múltjában lelem örömömet.

Sokkal inkább amiért van erőtök felállni, küzdeni, nem abbahagyni.

Ez példaértékű! Ezekkel, hogy saját életetek keserves múltját megosztjátok és az abból való kiutat is, rengeteg embert vagytok képesek motiválni.

Ösztönzőleg hat.

Akár a név felvállalásával, vagy nélküle történik meg mindez.

Bármi rossz is történjen veletek nem adjátok fel. Ez a lényeg!!

Személy szerint az ilyen emberek előtt emelem kalapomat

gratulálok.

Kedves kérdező és 7. hozzászóló.

Sose adjátok fel!

Minden tiszteletem a tiétek!

2017. jún. 9. 17:20
 18/21 anonim válasza:

Utolsó vagyok.

A tárgytól kissé eltértem.

Valóban.

Azonban nem tudtam emellett elmenni.

Nem a kérdésre és a témára válaszoltam.

Ezért elnézést.

Hajrá emberek!

Kissé "hippi-libsi" gondolkodásba fogok átmenni.

De gyerekek!

Az élet szép!

Az élet emberi kapcsolatokkal gyönyörű.

Nem feltétlen párkapcsolatra gondolok.

Nyitottnak lenni jó.

Könnyebben érvényesül az ember.

Bár ez nem azt jelenti mindenkit ölelgetni, szeretgetni kell.

De ezt megoldja a "szociális szűrünk"...

Amennyiben rendelkezünk kellő mértékűvel belőle.

Minden jót!!!

2017. jún. 9. 17:25
 19/21 anonim ***** válasza:
74%
Az egyetemre a tanulmányi eredmény alapján veszik fel az embereket, nem az előéletük vagy a személyiségük alapján. Tehát nem, nincsen semmiféle szűrés ilyen szempontból. Mindenféle emberrel fogsz találkozni. Aki nem szimpatikus, azzal nem kell barátkozni. Ennyi. Az egyetem amúgy sem társkereső intézmény, hanem oktatási. Tanulni menj oda, az legyen a célod, ne az, hogy mások felett ítélkezz, hogy ő milyen ember! Ő sem azért van ott.
2017. jún. 9. 18:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdező, ezzel a kérdéssel eléggé megérintettél.

Én egy tipikus olyan elkényeztetett ifjú vagyok, bizonyos szempontból megvan mindenem, egyébként meg minden napom egy unalom (most, hogy jön a nyár, méginkább. Igaz, dolgozni fogok, de a munka utáni pár órában szerintem így sem fog történni semmi. Legalább lesz pénz Suzukira. XD).

De az ágyon fetrengés, panaszkodás, meg depiskedés közben sokszor tényleg nem gondoltam bele, hogy lehet sokkal rosszabb is. (pl ugye én nem azért megyek diákmunkára, mert a család csőd szélén állna... Szó sincs ilyesmiről, szerencsére. :))

Bizonyos szinten motivációt adtál nekem, és Isten adja nekem/neked/többi válaszolónak, hogy az egyedüllét legyen a legnagyobb problémája :))

17F

2017. jún. 9. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!