Akiknek van facebook profiljuk nem félnek ezektől?
Ha ilyennel találkoznék, akkor egyszerūen jelenteném a profilt.
De nem kötelezõ képet feltölteni.
Most hogy mondod, nem tudom mit csinálnék egy elkomolyodó rágalmazásnál. A rendőrség cseszik foglalkozni az ilyesmikkel, ügyvéd meg drágább mint amekkora sérelem érne.
De ennek ellenére nem félek ilyesmitől.
Ilyenről például még nem hallottam hogy valaki csak úgy random embert venne elő, és ilyesmikkel vádaskodna egyéb közösségi platformon.
Olyanról viszont már igen hogy bejelölte az illetőt ismerősnek, az felelőtlenül visszajelölt egy vadidegent, és az ismerősi státusz miatt olyan képeket, posztokat is láthatott, amiket idegenként nem. Innen lementett egy kettőt és azzal már tudott zsarolni.
vagy amit mindenki jól ismer, privátban megoszt képeket valaki , és azzal zsarolja a másik fél (ez leggyakrabban fiatal lányoknál fordul elő)
Én mint 20-as srác ettől nem félek, amúgy se szokásom villantós képeket küldözgetni :D
Én úgy értettem a kérdést hogy teljesen más platformon kezd engem rágalmazni.
De ha úgy értem mint ahogy első írta, akkor igen ,simán csak jelentem a rágalmazó fb profilját.
Eleve alig látszik az arcom a profilképemen, az alapján nem fognak az utcán rámismerni.
Egyébként nem csak a Facebook esetében van meg ez a veszély. A legtöbb középiskola weboldalán fent vannak a tablóképek, mindenkiről jól kivehető arckép....
És a rágalmazáshoz pedig nem kell, hogy rendelkezzen a képeddel.
Egyébként az meg nem igaz, hogy a rendőrség ne foglalkozna vele. Nagyon is foglalkozik, és tudok is olyan esetről, ahol a rágalmazó keményen megütötte a bokáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!