Rosszabb. De sok ember úgyis azt fogja mondani, hogy jobb, mert ők gyengék.
2017. ápr. 1. 14:15
2/12 anonim válasza:
Ez mindig helyzettol fugg.
Sokan hiszik hogy a batrak es oszintek mondjak meg mindig a frankot, de valojaban sokszor a faragatlanok.
Szoval ez mindig helyzettol fugg. Pl. egy rakbol gyogyulo tinilanynak akinek a kemoterapia miatt felcentis haja van, nem mondod a szeme koze hogy szarul nezel ki. Hanem keresel egy udvarias kegyes szepitest, pl. Te igy is helyes vagy.
Vagy egy 100 kilorol 80-ra fogyott nonek sem azt mondod hogy hat meg mindig dagadt vagy, hanem azt, hogy mar sokkal jobban nezel ki, hajra tovabb!
Szoval a tul oszinte "ami a szivemen az a szamon" tipusu emberek altalaban a legfaragatlanabbak.
2017. ápr. 1. 14:33
3/12 anonim válasza:
Helyzetfüggő.
(és ezt őszintén mondom)
2017. ápr. 1. 14:39
4/12 anonim válasza:
Rövidtávon jobbnak tűnik, de az őszinteség mindig jobb hosszútávon. A hazugság mindegy milyen, előbb-utóbb kiderül vagy még több hazugsághoz vezet.
2017. ápr. 1. 14:41
5/12 anonim válasza:
Az én véleményem nem tudom, mennyire mérvadó, mert autista vagyok és reflexből mindig őszinte véleményt mondok, de én nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amikor jobb hazudni, mint igazat mondani.
2017. ápr. 1. 14:50
6/12 anonim válasza:
Nem jobb, de néha bunkóság lenne a nyers igazságot mondani. Pl: egy rokonod megkérdezi hogy tetszik e neked az ajándék amit tőle kaptál. Nyilván nem fogod azt mondani hogy nem.
2017. ápr. 1. 15:04
7/12 anonim válasza:
Könnyebb hazudni, de nem célszerű.
Ha nem tetszik valakinek egy ajándék az meg csak önmagát minősíti. Én egy csokinak is örülök, ha valaki gondol rám. Sőt egy egyszerű köszöntésnek is akár szóban.
Ezek csak kifogások, hogy a könnyebb és rossz utat válasszák az emberek. És még utána rábiggyesztik a kegyes jelzőt is, ami még nagyobb pofátlanság.
2017. ápr. 1. 16:21
8/12 anonim válasza:
Ha mondjuk a feleséged akivel szeretitek egymást terhes teljesen fel van már puffadva (nem szép) és megkérdezi hogy azért terhesen is vonzónak találod e akkor őszinte leszel és rávágod hogy "nem"? A legtöbb esetben jobb igazat mondani de azért tényleg vannak kivételek amikor az igazság rosszabb út mint egy kegyes hazugság. Ez ugyanolyan minthogy a kisgyerekkel elhitetik hogy létezik a télapó, Jézuska és ő hozza az ajándékot. Semmi rossz nincs ebben. A kérdéstől függ hogy helyes e hazudni. Ha mondjuk egy hajléktalan odamegy hozzád pénz kérni de nálad csak 10 000-es van, akkor is inkább azt mondod hogy sajnos nincs nálad pénz (Azok kedvéért akik belekötnének, hogy akkor bemegyek valahova és veszek neki valamit, hozzáteszem hogy épp nagyon sietsz egy fontos eseményre)
2017. ápr. 1. 16:37
9/12 anonim válasza:
Nem hiszem, ha a feleségem gyereket várna nem találnám vonzónak.
A gyerekekkel elhitetni azt, hogy létezik Jézuska és Télapó meg nem kegyes hazugság kategória, hanem inkább egy trükk, amivel jókedvet lehet varázsolni az arcukra. Mint valami kártyatrükk.
Ha pénzt kérnek és hazudsz az ismét nem kegyes hazugság, csak szimplán nem akarsz adni ezért hazudsz. Nincs ebben sem semmi kegyesség.
2017. ápr. 1. 16:43
10/12 anonim válasza:
Te meg most álszent vagy. Te nyilván egyből hozzávágnád a tízezrest.. valós, vagy az hogy elkezdesz neki magyarázkodni hogy sajnos csak nagy címlet van nálad persze hogy te nem rázod le egy "sajnos nincs nálam pénz"-el. Hagyjad már magad elárulom az álszentség is a hazugság egyik formája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!