Fiatal, hasonló korú orvosokat lehet tegezni?
Szerintem azért nem illik, hogy bemész és: "heló doki, megint jöttem, tudsz valamit adni a torkomra?"
Legfeljebb, ha már ismeritek egymást sok-sok éve és nem csak orvos-beteg viszonyról van szó -amit mellesleg az etikai kódex nem néz jó szemmel-, de mondjuk barátokként beleférhet, ha úgy van.
Nem hinném, hogy szerencsés dolog volna.
Azt az egy esetet kivéve talán, ha Ő Maga adott rá engedélyt a TESTBESZÉDÉVEL (pl. bíztató mosoly.)
De látatlanban sajnos nem tudok érdemi választ adni. Csak tippelgetek. :( Ez van...
Nem. És nem azért, mert orvos. Hanem mert te vagy a páciens/kliens/kuncsaft/ügyfél, ő pedig az orvos/szakember, ergo "munkakapcsolat" van köztetek. Ahogy a hasonló korú ácsot, kőművest, ügyvédet, ápolónőt, tanárt stb sem illik tegezni, úgy az orvost sem, mert nem civilben ismered, hanem orvosként, szakemberként.
Ha gyerekkori haverod, az más téma.
Voltam párszor kórházban és megdöbbenve nézem, ahogy a fiatal ápolónőket csípőből letegezik a 14-80 éves betegek, holott a nővér magázza őket. Egyszerűen nem illik, mert nem haverok vagytok.
"Azt az egy esetet kivéve talán, ha Ő Maga adott rá engedélyt a TESTBESZÉDÉVEL (pl. bíztató mosoly.) "
Ez baromság, úgy, ahogy van. Az, hogy egy orvos mosolyog, csak kedves akar lenni. Miért jelentene tegező viszonyt?! :D Mióta jelent a mosoly tegezést?
Testbeszéddel (pl mosollyal) NEM ad "engedélyt" senki a tegezésre: se a tanárod, se az orvosod, se a szomszéd idős néni. Ha kinyitja a száját, és azt mondja, hogy tegeződjünk, akkor illik tegezni. Testbeszéd.... pfff :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!