Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy tudnám lenyugtatni...

Hogy tudnám lenyugtatni magam? Másnak is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Gyakran megesik, hogy eljár a kezem, de nem más embereket bántok, csak magamat. Ha egy nekem kínos szituáció jut eszembe, ami pl. az nap történt, akkor arcon ütöm magam ököllel. Ilyenkor az a pillanatnyi érzés fog el, hogy nyomatékosítom, hogy milyen hü*lye voltam, tehát megütöm magam.. Ez majdnem olyan, mint amikor valaki a homlokára csap a butasága miatt. Tudat alatt bennem abban a pillanatban az van, hogy több kell, hogy felfogjam mit rontottam el, fájnia kell stb.. Kicsit hasonlít arra, mikor a tinik vagdossák magukat. Ez olyan 2 éve alakult ki, egyik napról a másikra. Érzem azt, hogy ha lehetőségem lehetne rá, és nem városban laknék, akkor ehelyett inkább csak ordibálnék amig csak birom levegővel. Sajnos tudom mik a fő kiváltó okok. Egy részét az apámmal való kapcsolatom, a masik részét pedig az teszi ki, hogy még nem tettem le semmit az asztalra, és az évek pedig csak repkednek. Az életem monoton, és unalmas. Már idejét sem tudom, hogy mikor tudtam igazán szórakozni, elengedni magam. Mindig feszült vagyok, annak ellenére amit látnak, és ez rengeteg energiát elvesz. Vannak barátaim, van társasági életem, de úgy érzem, hogy igazából nem is élek, csak úgy vagyok, nem tudok feloldódni. Most vannak céljaim, csak ideggel kéne bírni.

2017. márc. 11. 23:44
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

ilyenkor mond azt magadban.hogy

-igen,elba-sztam,valóban,legközelebb igyekszem elkerülni,de mivel ez már megtörtént,megbocsájtok magamnak és ezzel a szörnyű hibával is kedvelem és elfogadom magam olyannak amilyen vagyok.-

-mert valljuk be felsőbbrendűbb vagyok mint mások-

mantrázd be szépen!

2017. márc. 11. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Fordulj szakemberhez, pszichológushoz. Indulat, dühkezelésre is van "orvosság", megoldás.
2017. márc. 11. 23:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Érzelmek szükségletekhez kapcsolódnak. Keress egy listát róluk, egy adott szituval kapcsolatban találd meg milyen érzéshez milyen szükségleted kapcsolódik! Így meg fogod érteni hogyan működik a lelked, és a dühödet már önmagad megértése is csökkenti, hiszen tudod, egy kielégületlen szükséglet okozza. De mint negatív érzelem, nem visz közelebb a célodhoz. tény, meg kellélni ezen érzelmeket is, de tudnod kell időben eltolni azt. Szükségleted-célod megéláse pedig elsődleges. Legokosabb utat kell választanod hozzá. Ez sokszor azzal jáe, hogy le kell mondanod az azonnali dolgokról, ilyenkor dühöt érezhetsz.. félre kell tenni, .ert ha csak a .egatív érzelem felerősítésére koncetrálsz, csak egy helyben fogsz toporzékolni. Negatív érzelmeket le kell vezetni, meg kell.élno a vlójukbam' dühöt pl sporttal.le lehet bezetni. És amígg a célod szükségletedhez megéléséhez nincs meg a kellő tudásod vagy bármi más, akkor kielégítését időben el kell tudnod csúsztatni. És addig tanulni, fejlesznei magad, hogy újult erővel, a fühön és stb érzelmeken átlépve meg kell találnod azt az utat, ami leggyorsabban a célodhoz vezet
2017. márc. 12. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!