Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Félek a nagyvilágtól. Mi lesz...

Freedom_975 kérdése:

Félek a nagyvilágtól. Mi lesz velem a továbbtanulásnál?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves lány vagyok, 7. osztályos. (év vesztes)

Szeretek előre tervezni, néha évtizedeken túlra is tervezek. Annyira élvezem, hogy már a hobbimmá vált. Régóta tervezem a továbbtanulást, már 5. osztályban nézegettem a környékbeli iskolákat. Gimnáziumba szeretnék járni, már 6. osztályos koromban eldöntöttem, melyikbe fogok járni.

A problémám az lenne, hogy minél többször nézegetem a leendő iskolám honlapján a tablóképeket, azt veszem észre, az összes diákból sugárzik a magabiztosság, fegyelmezettség, kiegyensúlyozottság. A 8. osztállyal nagyon jó viszonyba vagyok, néha én is nyolcadikosnak érzem magam. Ők tavaly annyira "szelesek", vadak voltak, és aki abba a gimnáziumba készül, ahova én is tervezek tovább tanulni, mára teljesen megváltozott. Ők is magabiztosak, precízek és fegyelmezettek.

Van egy dolog amit nem értek. Ha én is nyolcadikos lennék, mert az lennék, miért nem változtam meg? Egyidősek vagyunk, sőt, van akitől idősebb vagyok és én olyan...olyan...komolytalan, szétszórt, idétlen, éretlen, fegyelmezetlen, szégyenlős vagyok. Nagyon szégyellem is magam a rossz tulajdonságaim miatt. Hogyan tudnék ezektől a rossz tulajdonságoktól megszabadulni, illetve "helyrehozni" őket?

Nagyon meg szeretnék változni. Néha olyan, mintha teljesen begolyóznék a túltervezéseimtől, a csavart terveimtől. Lehet, hogy már be is vagyok golyózva...

Valamint volt egy olyan időszakom, amikor nagyon sokat bántottak, ahogy viselkedek, kinézek. Próbálom külsőleg elfogadni magam, de sehogy sem megy. Ezért félek is egy kicsit a gimnáziumtól. Mindenki szép, magabiztos, én meg...én vagyok.

Amit leginkább nem szeretek magam, az az arcom. "Kerek" az arcom, a szemeim szerintem egy kicsit túl vannak méretezve (:D), pattanásos vagyok, szeplős, a fogaim nem fehérek. (a fogorvosom mondta, hogy már nem is lesznek azok)A hajamról ne is beszéljünk. Heti 2x próbálom mosni, hogy ne zsírosodjon, de állandóan zsíros. Nem mondhatom túl karcsúnak magam, a melleim...olyan kellemetlen erről beszélni, ne ítélj el kérlek...nem is kéne melltartót hordanom. Szinte nincs is. A lábaim mint a sonka :D.

Lehet, hogy ezért félek? Hogy elítélnek majd? Kicsit önbizalom hiányos vagyok, úgy érzem. Már megint előtört bennem a gondolat, hogy be vagyok golyózva. Annyira nem szeretem ezt az énem!!!

Nagyon szépen megköszönném a válaszokat...

Előre is köszönöm.

2017. jan. 14. 17:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki fél a gimitől, ne aggódj. Nálunk is van több lány aki nem túl sovány mégis mindegyiknek van barátnője. A zsíros hajra ajánlom a száraz sampont amit csak ráfujsz a hajadra. A pattanásokra millió puder és korrektor van( nekem ez bejött:Eucerin dermo puriflyer) és hát azt tudom mindani mint sok más embernek is hogy egy jó hobbi meghozza az önbizalmat:)
2017. jan. 14. 17:34
 2/6 TR75 ***** válasza:
100%

A tablóképeket profik csinálják, megmondják, kinek mi áll jól, aszerint fényképeznek. Nem mérvadó, hogy komolynak meg határozottnak látszanak. Akkor is annak látszanak, ha közben be voltak rezelve az érettségi miatt :-)

Te is változni fogsz a gimnáziumban. Annak idején én is sokat változtam, szerintem mindenki.

Amúgy meg: fejlődésben vagy, nagyon-nagyon más leszel, mire leérettségizel (és még akkor sem lesz végleges az átalakulás).

2017. jan. 14. 17:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Van hobbim. Zenélek, bár énekelni nem tudok. Van rengeteg állatom, és lovam is. :) A lovaglás is az egyik hobbim :)

Köszönöm a választ! (Bármilyen sminkre allergiás vagyok)

2017. jan. 14. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2017. jan. 14. 17:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen mindenki csúnyának tartja magát. A tablóképeken négy évvel idősebbek vannak, te is sokat fogsz változni addig. Próbáld növelni az önbizalmad (én egy olyan gyakorlatot hallottam erre, hogy összeírod a jó tulajdonságaidat és ismételgeted magadban néha, tehát pl. "intelligens vagyok", "nagylelkű vagyok", "kedves vagyok" és hasonlók, illetve amikor történik valami, ami ezt alátámasztja, akkor megerősíted magadban, pl. "kedves vagyok, mert útbaigazítottam a nénit, aki az orvosi rendelőt kereste"). Meg aztán, ahogy írták, azokat a képeket profi fotós csinálja, hidd el, abból is kihoz egy jó képet, akiből nehéz; azoknak a lányoknak is egy jó része bizonytalan belül vagy valamikor az volt.
2017. jan. 14. 17:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2017. jan. 15. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!