Az igaz, hogyha valakinek nincs soha konfliktusa a környezetével akkor az illető jellemtelen ember?
Nem. Minden embernek van jelleme. A jellem maga semleges fogalom, a konfliktuskerülés vagy béketűrés is jellem. Sőt, sokszor sokkal nagyobb erőt sejtet, ha valaki kiélezett, paprikás helyzetben is nyugodt képes maradni, mintha összeveszik fűvel-fával apróságokon.
Amire te gondolsz, szerintem azt az "erős személyiség" fogalom takarja. Nem feltétlenül pozitív, mert magának a személyiségnek sok önző, negatív vonása van.
Szerintem az ilyen életbölcsességeket azok az emberek találják ki, akik nem képesek a társadalmi normákat betartani, állandóan keverik a szart, mindig problémájuk van valakivel vagy valamivel.
Attól, hogy nincs folyton valami kinod a többiekkel, még nem leszel jellemtelen.
Én engem mindenki szeret, nincsenek konfliktusaim, mégsem vagyok jellemtelen.
Szóval nem igaz.
Nem erősebb jellem, aki az élő fába is beleköt, hanem egy összeférhetetlen bunkó.
Elég átlátszó a köcsögséget erénynek beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!