Miért haragszanak sokan azon gazdákra, akik tiltakozásul áruház előtt kiöntik terményüket?
Én soha nem is gondoltam semmit azokról, akik kiöntik a vackukat a lidl előtt.
De, hogy így segíteni valakit, hogy mindegy mekkora a saját hibája...Tehetetlenségre nem az a válasz, hogy jól van csináld csak, semmi gond.
Meg amikor valaki előtt ott a világ összes mindentudása (internet), akkor ne jöjjön azzal, hogy nem tudja magát feltalálni, megtanulni majdnem bármit.
Kezdjük ott, hogy a jó mezőgazdasági szakember nem egyenlő a "nem volt ideje tanulni" emberrel. Egy jó gazda messze nem a buta paraszt kategória.
Amúgy változó hogy mikor mennyire kell őket sajnálni. Ott is megvan az a réteg, akivel kiszúrnak, kivásárolják, tönkreteszik a nagyok. Meg megvan az a réteg akinek sír a szája, de mellette elfelejti hogy mennyi támogatást tud felvenni, vagy mennyi embert tönkretett akár ő maga is.
Én azt érzem hogy a gazdák többsége már direkt csinálja amit csinál. Minden évben sírnak, így rossz a termés, úgy nem éri meg, a boltok nem fizetnek eleget....aztán mi történik? Jövőre ugyan ezek ugyan ezt mondják. De ha nem érné meg nekik akkor miért nem hagynak fel vele?
Mikor a boltok előtt (idén is volt rá példa) dobálták a dinnyét. Vagy az almát az állatoknak adták, a tejet is kiborították, akkor miért ne inkább a hajléktalanoknak vagy a nehéz sorsú családoknak adják? Ja, abból nincs reklám meg a tv-be hír. Nagyon képmutató mikor több milliós terepjárókkal meg tízmilliós traktorokkal teszik ezt. Ezen kívül van több gazda ismerősöm aki felmarkolja az EU-s támogatást is a föld után, majd szidja az EU-t mert elégedetlen.
Én nem sajnálok egy gazdát se, mikor az előző kormány ellen kellett tüntetni vígan mentek, most meg csak jár a szájuk. Igaz a MAGOSZ-os Jakab István már az országgyűlés alelnöke (gondolom hálából a Fidesz részéről) de aztán a gazdák meg zúgolódnak tovább otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!