Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Budapestiek, ez gyakori nálatok?

Budapestiek, ez gyakori nálatok?

Figyelt kérdés

Én vidéki vagyok, csak néha járok fel Budapestre, de már többször láttam, hogy buszon/villamoson/metrón ismeretlen(nek tűnő) emberek elkezdtek beszélgetni egymással.

Ez gyakori nálatok? Ti is szoktatok ilyen beszélgetéseket kezdeményezni? Ha igen, el szokták fogadni?

Sokszor hallom, hogy a budapestiek bunkóak, de nekem nem tűnnek bunkóbbaknak a vidékieknél.

2016. dec. 26. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

... Elmondanám neked, hogy a pestiek nem lehetnek (logikai úton) bunkóbbak a vidékieknél, miután itt van a legtöbb suli, és legjobban edukált ember az országban. De talán jó lenne belátnod, hogy nem azért lesz valaki bunkó, mert él valahol. Nem ismerünk mindenkit a városban, nem élünk együtt, nem vagyunk ugyanolyanok.

Egyébként az lenne a teljesen normális, hogy egymásnak idegen emberek simán képesek köszönni, beszélgetni, mosolyogni egymással, de ez egyre ritkább itt a fővárosban, sőt. De ha pl. elmész Londonba, na ott mindennapos, hogy mosolygós emberek jönnek szembe veled, rád köszönnek és megkérdezik, hogy vagy? Qrva jó érzés.

2016. dec. 26. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

Sokat bkk-zom, de ezt pont, hogy nem mondanám. Nagyon ritka az, hogy van egy bátor ember, aki megszólít valakit, és az a valaki elég nyitott ahhoz, hogy válaszoljon. De persze nagyon örülnék neki, ha ez a helyzet változna, szebb hely lenne Budapest :)

Két dolgot tudok elképzelni arra, amit írtál.

Egyik, hogy pl reggelente fél 8kor a fél suli egy bizonyos járattal megy, és összefutnak.

A másik, hogy alapból együtt mennek, csak mindkettő nyomkod. Aztán, amikor tíz perc után végre egymáshoz szólnak, simán úgy tűnhet, hogy amúgy semmi közük egymáshoz.

2016. dec. 26. 22:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Budapest kb. fele vidékről felköltözött emberekből áll. Tény, hogy a többihez képest nagy város, sokkal türelmetlenebbek az emberek, nagy a nyüzsgés, rohanás, nyilván ez egy családias kis faluból ide látogatónak ez túl sok inger. Én 30 évig laktam Budapesten, utána költöztem el egy kisvárosban, ahol sokkal jobban érzem magam, valóban itt sokkal közvetlenebbek, figyelmesebbek az emberek, valahogy itt nincs ez a nagy rohanás, kapkodás. Viszont Budán van a munkahelyem, szóval minden nap utazom a fővárosba és megmondom őszintén, hogy én is bizalmatlan vagyok az idegenekkel, ha valaki leszólít, azonnal bekapcsol a vészcsengő, hogy akar valamit, nem jó szándékkal szólított le.
2016. dec. 26. 22:13
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Én, amikor visszajöttem Londonból, emberkísérletbe kezdtem, és elkezdtem ugyanúgy viselkedni itt, ahogy ott mindennapos volt. Hát, megdöbbentek az emberek és látszott, hogy minimum zártosztályra küldenének. Pedig én voltam természetes, nem ők.
2016. dec. 26. 22:14
 5/9 A kérdező kommentje:
1-es, én nem mondtam, hogy bunkóak, én se gondolom így, csak sokszor hallom ezt, de nem tudom, miért gondolják így, akik mondják.
2016. dec. 26. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Gondolom azért mondják, mert a belvárosban rengeteg olyan ember él, akinek semmilyen kapcsolata sincs a vidéki, más városi, falusi, pláne tanyasi világgal, azonban néha elviszi őket oda a fene és akkor kiderül, hogy húúúú nem a pláza hűtőjében terem a tojás és még csak nem is tejtermék. 24 éves koromig én sem értettem, miért bunkózzák a pestieket a vidékiek. Aztán bekerültem egy budai irodába és megértettem. :D
2016. dec. 26. 22:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Aha előfordul. Én mondjuk nem nagyon tudok idegenekkel csak úgy elbeszélgetni, de pl a tesóm bárhol, bárkivel szóba elegyedik.
2016. dec. 26. 22:38
 8/9 Metionin ***** válasza:

Én is csak néha fordulok meg Pesten de inkább azt gondolnám, hogy ott kevésbé fog egy vadidegen elkezdeni beszélni hozzám tömegközlekedésen vagy buszmegállóban, míg "vidéken" (= falvak, kisvárosok közötti helyi járatok) ez jóval gyakoribb. Amúgy Debrecenben lakom és bár egy pesti számára ez is "vidék", elég nagy város és az egyetem miatt sokféle helyről jönnek ide emberek. Itt is azt tapasztaltam, hogy a kutyát nem érdekli, hogy mi van rajtam, mit csinálok, a buszon is nagyon ritka esetben szólnak hozzám. Ezzel szemben a "tényleg vidéken" tök ismeretlenek is beszélgetnek a távolsági buszon, mutogatnak rám, mert furán nézek ki és elsősorban az idős nénik ülnek le mellém, alig várva az alkalmat, hogy elmesélhessék a fél életüket és hogy mutogathassák az unokáik e célra magukkal hurcolt fényképeit.

A bunkóság pedig emberfüggő, városban, falun, mindenhol vannak tajparaszt emberek, akik attól boldogok, ha másokba kötnek bele, míg mindenhol megtalálható a normálisabb, toleránsabb típus is. Nagyban függ attól is, hogy mikor, hol mész ki épp az utcára, hogy melyikkel találkozol éppen.

2016. dec. 27. 14:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem valami jellemző. Talán péntek-szombat éjszaka igen, akkor a buliba menő, buliból jövő emberek közvetlenebbek, olyankor én is sokszor beszélgettem már idegenekkel, kezdeményezni mondjuk nem én szoktam. De egy átlag hétfő reggel kellő képpen utál mindenki mindenkit.
2016. dec. 28. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!