Merre lehet Budapesten elmenni ami különös szép és nem unalmas hely?
Szerintem lőjétek el a többi turistás helyet is (nem véletlenül turistások), mint a Dunakorzó (a pesti oldalon, a Széchenyi tér és a Bálna között -- ott azét elég jó képeket lehet csinálni), a Bazilika környéke, az Andrássy vagy a Kossuth tér-Szabadság tér, romkocsmák, stb.
Aztán természetközeli magaslat lehet a Normafa; városi sétákra a Mikszáth tér, az Egyetem tér környéke; nyáron a Kopaszi-gát... ezek mind tele vannak kávézókkal, kajáldákkal is. Vagy érdekesebb hely a Flippermúzeum (asszem több mint száz működő-játszható géppel), a Rudas fürdő tetején a panoráma jacuzzi, a Terror Háza (nagyon depresszív de tanulságos), vagy az állatkert (felnőtteknek is, tényleg).
Így hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
kinek mi az unalmas és kinek mi a különleges.
így karácsony előtt érdemes lehet rávetnetek a szezonális ünnepi dolgokra. karácsonyi vásárok a Bazilikánál, Vörösmarty téren, Városház téren, Várkertbazárnál, Óbudán, esetleg máshol is. Mikulásgyár a Hősök terén. Karácsonyra feldíszített Andrássy út, Bartók Béla út, stb. Karácsonyra feldíszített bevásárlóközpontok, mint pl. WestEnd, Mom Park, Blaha Lujza téri pláza, a többit nem láttam. Januárig jár különböző vonalakon a fényvillamos és a fénytroli, azok is szépek.
egész télen lehet korcsolyázni a Városligeti műjégpályán, van korcsolyapálya a Bazilika előtti vásárban és biztos sok más téren is, ezeknek is van egy hangulata még akkor is, ha nem szeresz/tek korcsolyázni. Ha leesik a hó, akkor Normafánál szoktak síelni, szánkózni (utóbbit a Gellért hegyen is szoktak ilyenkor).
élmény lehet télen elmenni egy szabadtéri termál fürdőbe és élvezni a hideg levegő és meleg víz találkozását a gőzben. Leginkább a Lukács és a Széchenyi fürdő ajánlott erre. bizonyos időnként a Cinetrip még bulikat is szokott rendezni a termálfürdőkben komoly látványvilággal, ami nekem még úgy is vonzó, hogy egyébként az elektronikus zenét se szeretem, meg bulizni sem annyira szeretek, de így a fürdővel kombinálva nagyon sajátos egyveleg.
ha a termál víz és a tél nem olyan fontos nektek ebből, akkor mehettek a télen-nyáron használható élményfürdőkbe, mint az Aquaworld.
a korábban említett állandóan látogatható helyek és múzeumok mellé érdemes lehet felvenni a Nemzeti Múzeum kertjét, mögötte van a Rádió Múzeum, az is érdekes, úgy tudom, hogy a Kunigunda Úton van az MTVA új székházban egy látogatóközpont és tévé múzeum, az is hasonlóan érdekes lehet. Ott a Csodák palotája is, a Parlamentet is érdemes megnézni, a Néprajzi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum, meg a Művészetek Palotája is nagyon szép épület, nagyon szép aulával, amit már önmagában is érdemes megnézni, ha a kiállítások nem is érdekelnek titeket.
a romkocsmákat is érdemes lehet meglátogatnotok, azoknak is van egy sajátos látvány és hangulat világa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!