Hogyan lehetnék legalább kicsivel jobban szocializált, kevésbé unalmas ember?
Társaságban, különösen idegenek között szorongó, bizalmatlan ember vagyok, nagyon nehezen nyílok meg, ismerkedni nem tudok. Pár éve már nincs igazán társaságom, több próbálkozásom is volt, hogy bekerüljek egybe, de vagy ők nem feleltek meg nekem (pl erkölcstelenek, buták, érdektelenek voltak, vagy egyszerűen számomra jelentéktelen témáik voltak) vagy én nem feleltem meg nekik valamiért (nem tudtam hozzászólni a témáikhoz, unalmas voltam számukra, de arra is volt példa hogy csak ott ültem csendben, egyszerűen nem voltam képes kapcsolódni a beszélgetésükbe).
Ugyan így ismerkedésnél sem élőben sem online ötletem sincs, hogy miről lehetne beszélgetni és ha már én kezdeményezek nekem kéne annak lenni aki nyitottabb, hozza a témákat, esetleg finoman irányítja a beszélgetést.
Se párkapcsolat, se barátok szerzésében nem jeleskedek, főleg ezek végett.
A szorongáson kívül rossz önképem van és depressziós vagyok.
Van ötletetek arra, hogyan lehetne ezen változtatni, javítani?
23/f
Ha rossz az önképed akkor az eddigi barátaidat is milyen elvárás alapján válogattad? Valami elképzelt rossz standardra állított elvárások alapján? Tény, hogy nem kell kritizálni másokat olyan helyzetben, amikor te sem vagy túlzottan jobb. Gondolj arra, hogy sokan mások nem kritizálják a náluk sokkal gyengébbeket, egy olyan ember részéről meg ciki lehet, aki nem túlzottan jobb annál, akit elítél.
Szerintem valamilyen részről kicsit hülyeség, amikor valami azt érzi magában, hogy erőltetve próbál nagyon erőltetetten jónak tűnni mások szemében, és közben fátylazni az elítélhető, ilyenkor érvényes az, hogy örömtelibb kapcsolatot alakíthatna simán azzal, hogy "önmagát adja", közhelyekkel szólva.
De simán lehet úgy is, hogy próbálkozik minél inkább, amennyire tőle kitelik (ezt nem arra értem, hogy hamiskásan, másoknak megfelelve), egyszerűen megnyílik amennyire tud az emberek előtt, és elfogadja az eredményt, nem kell ilyen helyzetből a legszuperebb eredményt várni, és másokkal önmagunkat hasonlítgatni, de ha elég jól áll hozzá, attól még bízhat drasztikusabb változásban.
kommunikációt kell tanulnod!
Ehhez vannak könyvek, engem a pszichológiai oldal és a felépítés miatt az Első benyomás c. könyv fogott meg, torrenten fent van.
Emellett drámacsoportok, vagy bármi improvizációs jó lehet
és persze lehet gyakorolni rokonokon, vagy a tükörrel :)
Depresszió miatt érdemes lenne pszichológushoz fordulnod
ő útmutatást tud adni, ráébreszteni a dolgokra, a munka az továbbra is a sajátod, de nagy segítséget kapnál! Önfejlesztéshez érdemes lenne kidolgozni egy stratégiát, felépíteni fokozatosan magadat! Ebben is tud segíteni a pszichológus :)
Nekem segített.
Mint ha magamat hallottam volna 18 évesen :)
Beszéd sem megy a csajokkal.
Most igazgató vagyok sok emberekkel körülvéve, egész nap csak ordítok az emberekre, de még úgysem értik meg az antiszociális emberek... Na ott örülnének ha csöndben beszélnék tovább :)
Mi segített a legjobban? Diszkó. Bemész haverokkal csak inni kólát és ott ordítani kell hogy halljátok egymást. Először elmegy a hangod másnapra mert nincs megszokva, de ne félj pár ilyen és nem aludnak majd be az emberek tőled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!