Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért hiszünk nekik?

Miért hiszünk nekik?

Figyelt kérdés
Az a kérdés,hogy miért hiszünk vakon a hízelgő embereknek?Ez a feladat magyar órán,és már jóideje töprengek rajta,esetleg,ha valaki tud egy-két gondolatot,azt megköszönném,ha leírná.

2016. szept. 23. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek nekik.

(Egyébként valami manipulatív emberekrőc, technikákról szóló cikkeket keresgess, ollóz össze valamit.)

2016. szept. 23. 11:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! :D
2016. szept. 23. 11:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert szerintem az emberek szeretik, ha legyezgetik az egójukat. Szeretik, ha valaki tudja róluk a jó tulajdonságaikat, és a hízelgő ember ezeket kiemeli és a tudtára adja a másiknak, hogy ő tud ezekről a jó tulajdonságairól. Ők azok az emberek, akik azt mondják, amit hallani akarsz, esetleg még oda is varázsolnak olyan dolgokat, amik nincsenek ott. Pl. valaki azt mondja neked, milyen jó az ízlésed, pedig eddig az ellenkezőjét mondták mások. És ő is tudhatja, hogy nem így van, mégis azt fogja mondani, mert te ezt akarod hallani és ez esne jól neked. Ha valaki így akar a bizalmadba férkőzni, utána már könnyebben hiszel el neki bármit, mivel azt is próbálja veled elhitetni, hogy a barátja vagy, mivel azt az illúziót kelti benned - mert ugye nem mond a szemedbe negatív dolgot.
2016. szept. 23. 11:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2016. szept. 23. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:

mert azt mondják,a mit hallani akar az ember.

(én amúgy sosem hiszek és sosem bízom abban, aki hízeleg)

2016. szept. 23. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Ritkán kaptam olyan dicséretet, amit igaznak éreztem, ezt még ritkábban őszinte embertől, akit ismertem annyira, hogy tudjam, nem popsinyalásból mondja. Alapból szkeptikus vagyok azzal, aki hízeleg.

De ha valaki hisz nekik, szerintem az az önismeret hiánya. Egy példa, képzeld el, hogy akik elmennek "énekelni" tehetségkutatóba - azok egy csomószor mondják, hogy mondták nekik, hogy milyen jól énekelnek. Elhitték, mert el akarták hinni. Önismeretük pedig nincs ahhoz, hogy felmérjék a valódi képességeiket.

2016. szept. 23. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Ott van Moliere:Tartuffe - erről szól.
2016. szept. 25. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!