Nem vagyunk elég "menők"?
A párommal régóta együtt vagyunk, túl vagyunk az egyetemen, pár év munkán már, és sajnos a barátaink egyre inkább kezdenek eltünedezni. Az egyik barátjáék épp pár hete lemondtak egy közös programot, de már egy ideje semmit nem lehet velük megszervezni. A párom szerint a barátja barátnőjével van a gond, szerinte a lány nem tart minket elég "menőnek" és ezért nem szívesen lóg velünk (ami egyébként tényleg látszik, úgy van velünk, mint akinek a fogát húzzák kb.). Tény, hogy nem vagyunk azok a nagy kocsmázós, részegedős emberek, mi már kinőttünk ebből és ezt a legtöbb régi barátunk már unalmasnak tartja. Külföldön dolgozunk, elég jól élünk, gyakran hazajárunk, így az ismerősök ezt látják is. 1 éven belül tervezzük az egyik autónkat lecserélni (kb. 3-3.5 milliós autót tervezünk, az ismerősi körünkben a nagy átlag kb 0,5-1 milliós), illetve jövőre lakást is akarunk venni, egy 1 vagy 2 szobásat, hogy ne albérletet kelljen fizetni. A páromnak nagyon jó állása van, 1 éve igazán beindult a karrierje (IT terület), folyamatosan egyre jobban keres, hamarosan pedig a cég áthelyezi a magyar határ közelébe, így otthon tudunk lakást venni. Nekem diplomával egyelőre nem volt ilyen szerencsém, hol van munkám, hol nincs, de mint látom, sokan azért is fújnak rám, mert nem vagyok rászorulva, hogy bármit elvállaljak, mint régen, mikor a párom nem keresett olyan jól. Menő helyekre járunk nyaralni, bár nem a Bahamákra, csak egyszerű, európai mediterrán országokba, de a legtöbb ismerősünk ezt sem teheti meg. Nincs legújabb IPhoneunk, mint több ismerősünknek, akik hitelre vagy használtan beszereztek egyet, csak hogy legyen mivel menőzni, de a következő telefonom lehet az lesz, már kiváncsi vagyok rá, annyi ismerősünk dicséri a minőségét. Nekem "csak" Nokiám van, negyed annyiba került, de nagyon jó telefon, nem menőzni kell. A Facebookot sem posztoljuk tele naponta, még a születésnapom sincs kinn. Ha kiteszünk egy képet a nyaralásról, alig jön rá like, mivel nekünk nem ez az életünk, nem cserélgetek senkivel likeokat. Rendszeresen sportolunk, teniszezni járunk, ami megint olyan "puccos" az ismerőseink körében. Gyakran járunk étterembe, kirándulni is, oda sem akarnak jönni. Szórakozásképp csak kocsmázás vagy focimeccs jöhet nekik szóba, amit meg mi nem értékelünk annyira, bár ritkán rávesszük magunkat.
Ezek után tényleg nem vagyunk "menők"? Unalmasak lennénk egy átlag huszonéves számára? Egy társaságban égő velünk megjelenni vagy mi? Lenéznek a jó anyagi körülményeink miatt? Mert ennek a fent említett lánynak pont, hogy gazdag barátnői vannak... mégsem illenénk akkor bele a képbe? Sosem nagyoztunk a dolgainkkal, nem kötjük ezeket senki orrára, épp ellenkezőleg, nekem mutogatják állandóan az új telefonokat meg márkás táskákat, míg én csak mosolygok és bólogatok. Amiket itt leírtam, csak azért tettem, hogy bemutassam, szintben bőven felérünk velük, még ha nem is vallják be.
Miből áll szerintetek a menőség egyébként? Mivel lehet városi "elit" társaságokba bekerülni?
Én nem gondolok ilyenekre, hogy miből áll vagy állhat a menőség.
Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel, ignoráld őket meg a márkás cuccaikat.
Foglalkozz azokkal, akikkel már kinőttetek ebből a korból.
Ti nem a pénzetekkel vágtok fel?
Ki a francot érdekel, hogy lett 3.5millkás autod, megjegyzem én is németben lakok, és ez nem számit itt drágának!
Meg gondlom, hogy 25felett lehetsz, mit ne mondjak szánalmas ennyi évesen lájkokkal faglalkozni. -.-
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!