Hogyan kell/illik köszönni manapság?
Ha pl bemegyek egy boltba, akkor a ,,Jó napot" megfelelő köszönés? Vagy mit 'kell' ilyenkor mondani?
Ha pedig távozom, a ,,viszlát" megfelelő? Csak mert a viszontlátásra szerintem túl komoly, ha mondjuk az eladó 25-40 körüli.
Rettentően tanácstalan vagyok.
14/L
20 vagyok, de azért leírom az én szokásaimat.
Plázákban, boltokban kb. 35 alatt mindenkinek nemtől függetlenül szia vagy hellózni szoktam. Szerintem te 30 fölött maximum ilyen helyeken tegezz, ahol egyébként is ez a szokás manapság. 24-5 éves eladók is simán lesziázzák 50 éves anyukámat.
De ha kellemetlennek érzed a tegezést, a jó napot minden szituban teljesen elfogadható, elköszönésnél én meg ha nem tegezek, akkor mindig viszlátozok, nekem a viszontlátásra már túl "öreges"
Jó reggelt/napot/estét!
illetve
Viszontlátásra!
Persze, ha azt mondják, hogy tegeződhetsz, akkor lehet sziázni is.
Én ha egy kisebb boltba megyek, ahol már egyből valszeg nekem támad az elárusító, akkor egy "Jó napot!" mondok. Mikor fizetek és távozok egy "Köszönöm és további szép napot/viszontlátásra!"
Ha egy nagyobb bolt, (nem szupermarket) ott már nem fogok a kasszásnak odaköszönni, majd mikor fizetek, megköszönöm és további szép napot kívánok.
Az eladónak mindig "Jó napot"-"Köszönöm, Viszont látásra" kombóval köszönök. Kasszásnak is.
Persze sokszor van, hogy a kasszás ennek ellenére, kapásból tegez, de akkor is így köszönök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!