Azt tapasztalom a 18-30 éves korosztályban, hogy bemutatkozáskor csak a keresztnevüket mondják, szerintetek ez manapság már normális?
Én csak hivatalosan mutatkozok be vezetéknévvel. Régebben nem hivatalos helyzetben is, de ráuntam hogy mindenki csak a keresztnevét mondja, de nem rég olyan is volt hogy valaki becenevet mondott. Ott égtem ki...
Egyébként én meg sose jegyzek meg vezetéknevet, mert arra koncentrálok, hogy a saját vezetéknevemet ne b...am el (Igen, van ilyen)
Az hagyján, de én általában bemutatkozás alapján a keresztneveket sem tudom megjegyezni... Egyszerűen az ember agya olyankor a saját neve érthető elmormolásán jár, nem azon, hogy mit mond a másik.
Tök ciki tud lenni, mikor utólag vissza kell kérdezni. :D
Szerintem ez a normális, hiszen így nem azt mondjuk, hogy pl X.Károly, hanem azt, ahogyan szeretjük, ha szólítanak, pl Karesz, Karcsi stb..
Hivatalos esetben pedig teljes nevet szoktam én mondani, ( és ha olyan, hogy szeretném h tudják hogyan kell szólítani, akkor utána a becenevemet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!