Olvastam már ezzel kapcsolatban kérdéseket de konkrétumot nem! Kis esküvőt tervezünk párommal. Össze számoltam kb 45-50fő lenne a szülők részéről testvérek stb. De az már nem számit kis esküvönek. Sértödés nélkül hogy döntsem el kiket hivjunk meg?
Szerintem vagy mindenkit vagy senkit. Tanúk, szülők, testvérek.
Ha már másokat is meghívsz, akkor nehéz eldönteni, hogy pontosan kit, és könnyen sértődés lesz belőle.
Szerintem is vagy mindenkit, vagy senkit...
Szülők, tesók, nagyszülők, keresztszülők és kész
Mi rokonsági foknál húztunk határt. Nyílván volt róla vélemény, de így hoztuk össze a 46 fős létszámot: testvérek, szülők, nagyszülők, a szülők testvérei leszármazottak nélkül és barátok. A nagynénik, nagybácsik voltak kb 8-9 fő, ehhez számítsd a fejenként 2 felnőtt gyereküket családostul. Egy helyen kaptunk megjegyzést, hogy de kár, hogy a Marikáék nincsenek otthon a meghíváskor, biztos ők is örülnének (egyik unokatesó), de többször tisztán és világosan elmondtuk, hogy kis esküvőt szeretnénk, és a helyszín is korlároz minket.
3 hete meg is volt, de nem hallottunk vissza sértődést.
A menü volt 7900 Ft/fő (húsleves, marhapörkölt, sültestál, éjfél után töltött káposzta), a helyszín adott volt, nem volt bérleti díja. A dj és fénytechnika egy több tagú zenekar díjából bőven kijött (150e Ft alatt), a fotós és videós választásfüggő.
A ruhákon is elég sokat spóroltunk, én varattam, 30e Ft volt az esküvői és a menyecskeruha együtt. Vőlegény öltönnyel, virágokkal, vőféllyel kihoztuk 1,5 milló körül. Nem hiányzott semmi és felesleges dolgot sem vettünk, max az apró süti adagot felezhettük volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!