Hogyan kezdjük el a beszélgetést egy olyan emberrel akivel még soha nem beszéltünk?
beszélgetést kezdeményezni bármiről lehet, akár az időjárásról is, csak az ritkán hozza igazán lázba az embereket.
minél könnyedebb, fesztelenebb, minél kevésbé erőltetett és hivataloskodó a kezdés, annál jobb lesz a fogadtatása. a legfontosabb, hogy te se érezd magad kellemetlenül, mert akkor a te zavarod átragad rá is. csak természetesen!
ez egy érdekes és nehéz kérdés. általában helyzete válogatja, hogy mivel és hogyan lehet/érdemes kezdeni. általános "szabály" talán az, hogy érdekes és figyelemfelkeltő, de ne túl szélsőséges, tolakodó, vagy bántó legyen az indítás. ha túl erős, bántó, letámadó, akkor nagy a kockázat, hogy megijed a másik és inkább elzárkózik, nem akar beszélgetni. ugyanakkor, ha meg túlságosan udvarias, hűvös, erőtlen a nyitás, akkor meg azért nem akarnak általában folytatást, mert annyira unalmas, érdektelen a kezdés, hogy nem kelti fel a figyelmüket, nincs miért akarniuk a folytatást. az arany középutat kellene megtalálni, ami a lehető legérdekesebb indítás, felkelti a figyelmüket annyira, hogy folytatást akarjanak, viszont nem is lő túl a célon. nem mindig könnyű.
Tinderen pl. sokan írják is a bemutatkozásukban, hogy a "szia", "mizu", stb üzenetekre nem válaszolnak. valahol érthető is. ugyanakkor, akinek semmi érdekes nincs a bemutatkozásában, annak vajon mit lehet mondani, ami mégis felkelti az érdeklődését és beindítja a beszélgetést? nekem nem nagyon sikerült ezt megfejtenem. ha valaki ír magáról valami érdekeset, vagy a képein látszik belőle valami olyan, amire lehet valami viszonylag értelmeset mondani, akkor azzal indítok, de ez se mindig vezet eredményre.
itt GYK-n pl. viszonylag adni szokta magát, hogy ha valaki valami érdekes kérdést, vagy választ posztol, akkor arról el lehet kezdeni privátban is beszélgetni. ennek így több értelme is van szerintem, mint a társkeresős fotó és adatlap böngészésnek, amiből a világon semmi sem derül ki az emberekről és ahol marha nehezen is indulnak így be a beszélgetések. nekem legalábbis ez a tapasztalatom...
engem nagyon érdekel, hogy mások mit gondolnak erről és hogyan látják.
36F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!