Miert ennyire pesszimista es negativ "mindenki" ebben az orszagban?
"Általánosítás","rossz életminőség"....
Na jó ,de mégis miért?
Mégis miért 'általánosítás' az ,ha leírom/kimondom a meglátásomat arról ami egy ország társadalmában történik? Hisz szemmel látható.
De a kérdésre válaszolva egyrészt a kapzsiság és a hülyeség keverése. Másrészt a pofátlanság ,avagy az 'uralomvágy'.
Minden nap hallok (nem csak itthon ,hanem mindenütt) embereket arról beszélni ,hogy "jaj ,a fizetésem!"..stb
Tehát az emberek napi szinten szóba hozzák azt ,hogy nekem miért nincs ,míg másnak viszont van.
A hülyeséget szét választva a kapzsiságtól most egy percre. Sokan olyanról beszélnek ,aminek nem értik a súlyát. Azaz itt köszöntbe a kettős mérce (rosszabb esetbe az álszentség). Itt egy példa: Ha a magyarokról vagy az emberke által kedvelt népről van szó és arról 'véleményt' mond valaki akkor már mentegetőzik ,mert szerinte nem szabad általánosítani. De ha egy olyan népről van szó akit említett emberkénk ki nem állhat akkor megint menti a bőrét ,mert "én úgyan nem vagyok rasszista ,de azért a qwa anyukat" gondolkozással szerinte igaza van. Vagy van a másik példa.
A "milyen ez a mai világ" bonus. Azt imádom amikor 10-20 évesek mondják ezt! Mert nekik valami ne tetszik ,de szerintük a világ nem volt mindig ilyen "gonosz" csak most. Mert nem voltak éhezések,járványok,rabszolga kereskedelem,inkvizició,háboruk....stb akkor és ma a "világ" (értsd: itt Magyarország) olyan borzasztó ,hogy mindenkinek azon kell höbörögnie ,hogy ki milyen képet posztolt a melleiről. A környezet védelem meg mehet a francba ,az kit érdekel?
Nos ,szóval látod ez a gond (tömören).
*(nem csak itthon ,hanem mindenütt)
Ezt úgy értettem ,hogy nem csak a családomba ,hanem bárhol az utcán ebbe az országba.
Ha mindenki, aki becsületesen dolgozik (akár a legócskább munkát is) kap majd annyi pénzt a kezébe, hogy ki tudja fizetni az albérletét/lakástörlesztőjét, rezsijét; a hónap végén is tudjon enni (és ne csak zsíros kenyeret), és ezen felül még marad egy kis pénze, hogy ne csak létezzen, hanem éljen is, majd több elégedett embert és mosolygós arcot fogsz látni.
Lehetne persze örülni, hogy nálunk legalább nincs háború, járványok, vízhiány stb, de mi Európában élünk, így ehhez mérjük magunkat, nem Afrikához.
Gézuka bácsi: - Jáj, de őjjjjüjök, ánnyi mijjndenyem vááán. :) Vááán neekeem is ijjjászom, meg ádosságom iiis. :) juhiiii. :) Most meg gyütt újább dijjág nózisom iiis: éces is vájjjóóók, jáj de jó, úgy örrülök! :)
Meee hááá van mire , és így otpi Pista váájjóóóók! De ezt nyeeem éééétem... Há nyem Gézuká vájjjok??? Áz óóóvos ászontá még hóóó demencicám is ván, pedig nincs is cicám... Náh, áz ponnnn nincs neköm!
Ná sebáj, maji nyap is jóóóu bepálinykázokkkk, ázt optimista leszek meginnn, befogom fülemm, jóóógóó fájjjjkám, meg a szemem is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!