Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az ilyen szitu csak szerintem...

Az ilyen szitu csak szerintem gáz? Tegezés/magázás?

Figyelt kérdés

adott egy pár, amelyből a pár idősebb tagja felajánlja a tegeződést, de a másik nem. több ilyen páros ismerősöm van, és számomra ez így kicsit kellmetlen, egyiknek szia, másiknak csókolom.

illetve mit jelent az ha egy tőlem jóval idősebb, aki eddig mindig tegezett, most hirtelen elkezd magázni?

2016. ápr. 22. 10:54
 1/4 klopusz ***** válasza:

Hogy a pár egyik tagja felajánlja a tegezést, a másik nem, valóban szokatlan lehet, de nem tehetsz semmit ellene, fogadd el úgy, ahogy van.

Ha valaki, aki eddig tegezett, most magázott - szerintem - azt jelenti, hogy elismer felnőttnek. Én is jártam így.

Nálunk az volt a röhejes, hogy keresztszüleimet "csókolomoztam", míg párommal (lényegesen idősebb tőlem) simán letegeződtek.

2016. ápr. 22. 11:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Az nem gond, ha csak az egyiket tegezed, viszont a "csókolom" nagyon gáz. Tessék napszaknak megfelelö köszönést használni. A másik fél idövel valószínüleg észbekap és ö is áttér a tegezésre, de nem biztos. Emiatt nem érdemes problémázni.

2. Az meg, hogy valaki eddig tegezett, most meg magázni kezd, csak annyit jelent, hogy eddig gyereknek tartott, most pedig felnöttnek és megtisztel azzal, hogy egyenrangúnak tekint.

2016. ápr. 22. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
67%

1. Nekem sok ilyen van. Volt osztálytársak szülei. Jellemzően az anyuka mondta, hogy tegeződjünk, apuka meg nem. Ez engem nem zavar.

2. Ha valaki mindig tegezett és hirtelen magázni kezd, akkor én tuti rákérdeznék, hogy mi történt, miért teszi ezt.

2016. ápr. 22. 11:08
 4/4 elwera ***** válasza:
45%

Képzeld milyen rossz, amikor egy boltba ülsz és bejön naponta 20 ember, amiből néhány elkezd haverkodni és azt kéri hogy nyugodtan tegezd. Egy hónap múlva nem fogod tudni hogy melyiket kell tegezni, melyiket magázni. Arra is van megoldás.

Akkor nem szólítom meg, csak válaszolok a kérdéseire, így nem kell tegezni sem magázni, hanem első szám harmadik személyben beszélek és kész.

Köszönni lehet úgy is, hogy helló, jónapot és akkor döntse el hogy melyik szimpi neki.

2016. ápr. 22. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!