A "Szia" szót egyszerűen képtelen vagyok kimondani. Válthat ez ki az emberekből ellenérzést?
Figyelt kérdés
Kiskorom óta nem tudok megbarátkozni ezzel a köszönési formával. Úgy érzem, sután, hülyén, hangzik az én számból, valóságos idiótának érezném magam, ha így kéne köszönnöm, nem tudom miért. Lányoknak, anyámnak, mamámnak, mindenkinek Hello-val köszönök ezért, kisgyerek korom óta. Ha valakivel bizalmas hangulatba kerülök, akkor "cső" vagy "jónapokat" kifejezést használom, a "sziát" messze elkerülöm. Kérdés, hogy engem ezért bunkónak tartanak e az olyan emberek, akik nem ismernek?2016. márc. 22. 14:11
1/9 anonim válasza:
Pedig közeli ismerősnek barátnak baratnonek így köszöni hogy hello szerintem bunkóság
2/9 anonim válasza:
Nem gondolom. A szia köszönést lehet helyettesíteni. Ha mindenkinek megfelelően köszönsz, nem gondolom, hogy bárki is hiányolná, hogy nem használod.
3/9 anonim válasza:
Szia!:-) Vannak olyan szavak,amiket nem mindegy,hogyan mondod.De én úgy gondolom,hogy ha normális hangvitellel adod át,illedelmesen,akkor nem probléma szerintem,hogy hogyan köszönsz nappal.:-)
4/9 anonim válasza:
Kondi terembe én is mindenkinek hello-val köszönök.
Mostmár szinte mindenkinek hello-val köszönök.
Nőknek szoktam hello helyett szia-t mondani, már ha ismerem.
5/9 anonim válasza:
Hasznald a szervuszt, az ugyanazt jelenti (abbol lett a szia), a hello-t en nem szeretem, mert olyan amerikas.
De amugy tokmindegy hogy milyen szot hasznalsz, bunkosag csak az ha nem koszonsz egyaltalan.
6/9 anonim válasza:
Valaki mondta nekem hogy Amerikában most az a divat hogy úgy köszönnek egymásnak az emberek hogy "Hi!" . Az tényleg olyan mint a hello.
8/9 anonim válasza:
Nem számítottam rá, hogy más is ugyanígy érez a sziával kapcsolatban :D Én is mindig hellozok helyette.
23f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!