Ti se szerettek magyarokkal találkozni külföldön?
Attól függ. San Franciscóban együtt álltunk sorba a Cable Car-hoz kb. 5 percet egy magyar párral. Én egyedül voltam, ők ketten. Az 5 perc alatt örültünk egymásnak, megbeszéltük, ki mióta van kinn, mik a tervei még, meddig marad, hol jártunk, stb.
Aztán elköszöntünk, és mindenki ment a maga útjára.
Én ilyen értelemben szoktam "örülni" a normális honfitársaimnak.
De keresni nem szoktam a társaságukat. (Mindig egyedül utazom.)
Én sem szeretek velük találkozni.
Tök gázok egy csomószor. Pl Bécsben voltunk egyszer, ültünk kint egy ilyen kiülős-kajálós helyen (nem étterem, csak le lehet ülni a szendvicseddel vagy kávéddal amit vettél) , szóval ültünk a párommal , az asztalnál még volt 3 szabad szék. Jött 2 kb 50 éves nő , olyan tipikus "mádámok" , végigmértek mindenkit, aztán pofát vágtak ránk és az egyik megkérdezte a másikat, hogy "Üljünk EZEKHEZ?!". Én meg mondom nekik: "Persze, csak tessék...". Akkor elvörösödtek azért és illedelmesen megköszönték és leültek. Nagyon gáz volt...
Meg amikor a bécsi Meki WC-je tele volt magyarokkal és üvöltve röhögtek, hangoskodtak, minden zengett tőlük. Én akkor meg sem szólaltam, rájuk sem néztem, mentem ki amilyen gyorsan csak tudtam.
Meg a kempingek...Amikor körbe csak magyarok vannak és üvöltöznek fél éjszaka és lecsót főznek már első este az új szomszédokkal. Na, akkor is meg sem szólaltunk, csak nehogy muszáj legyen velük beszélnünk.
Vannak persze kivételek, de ilyenekkel nem akarok szóba állni, én is inkább elbújok / elbújnék. Nagyon kellemetlen ez a feltűnő, inkább kisebbségiekre jellemző viselkedés.
Egyszer hallottam, hogy valaki beszólt, hogy utálom amikor magyarok vannak itt, nem azért megyek külföldre, hogy magyarokkal legyek.. Tehát vannak olyanok akiknek fáj ha más magyar is ott van ahol ő, nehogy már más is eljusson oda ahová ő..
Engem rohadtul nem érdekel, hogy kik a gázos turisták, nemcsak a magyarok viselkednek gázul. Inkább magammal foglalkozom vagy ha nem tetszik valami akkor arrébb megyek. Nem értem miért kell egyáltalán figyelni, hogy ki magyar és ki nem..
Huha, látom vegyesek az érzések :)
Igazából engem csak az zavar, hogy így se jó a magyarok megítélése világviszonylatban, és sajnos a viselkedésük sem ad rá okot, hogy ez másképp legyen
Én elsősorban nem a turistákra gondolok (értelemszerűen a turisták feltűnőbbek, hangoskodnak, isznak, stb., de igazad van mert minden nációnak a turistái ilyenek :D)
Nem, én inkább azokra gondolok akik életvitelszerűen kiköltöznek külföldre, és ott nem viselkednek a helyi normáknak megfelelően, és miattuk könyvelik el a magyarokat olyannak amilyennek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!