Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Milyen az élet Kínában?

Milyen az élet Kínában?

Figyelt kérdés

Érdemes tanulni a nyelvet? Volna valamilyen szinten értelme kint élni, dolgozni? Meg általánosságban, milyen egy kínai ember mindennapos élete! Aki volt kint örülnék

ha mondana tapasztalatokat! :)

2016. febr. 27. 20:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kína baromi nagy hely, attól függ hova mennél. Nagyvárosokról: zsúfolt, piszkos, általában nem látni az eget annyira szmog van. Vidék: szegénység. Szerintem választhatsz jobb helyet is. Amúgy nem éltem kint, de tanulom a nyelvet néhány éve, több kínait ismerek ezáltal, meg a kultúrát és viszonylatokat is. Egyik ismerősöm pedig velük üzletel és nem kellemes dolog. Amúgy nincs bajom az országgal meg amblock az emberekkel se, de nem költöznék oda.
2016. febr. 28. 00:18
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
En csak nehany orat voltam Kinaban (Shanghai)Kambodzsabol hazafele Angliaba.E nehany oraban pecsetet aaz utlevelembe elhagyhattam 24 orara a repteret es egy 8 km-re levo hotelbe mentem. az ottani kornyekrol tudok cask mondani valamit. Az emberek ridegek voltak. Fuggetlenul attol, hogy nem beszelnek angolul azert kezzel labbal megprobalhattak volna segiteni, ahogy azt a vilag mas reszein is teszik....elutaistoak voltak. Az utolso helyek egyike ahova mennek. Ugynakkor egy munkatarsam is volt ott egyedul...es soha nem menne meg egyszer oda.
2016. febr. 28. 11:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A kínai emberek többsége lenézi a nyugatiakat, és ezt vagy nyíltan kifejezi (mint a 2.válaszadó esetében), vagy szánalmasan mű mosollyal leplezi. A nyelv nagyon nehéz, hisz minden magánhangzó rendelkezik 4 hangnemmel, és ha az adott szó magánhangzó-hangrendjét eltéveszted, akkor máris totál mást jelent a szó - hisz a szavak nagyon rövidek és így különböztetik meg őket egymástól. Nem javaslom, hogy Magyarországon egyetemen elkezdd tanulni, ugyanis irreálisan gyorsan tanítják az írásjegyeket, s emellett még jó pár más tantárgyra is készülni kell. Az írásjegyek elsajátítása pedig azért nehéz, mert a kínaiban nincsen ábécé, vagyis minden szónak külön "képe" van, melyet külön meg kell tanulni. Erre a kínai embereknek 6, neked leginkáb 1 éved van, mert a 2. évtől már kezdik is tanítani a hagyományos kínai nyelvet, mely még nehezebb, mint a mai standard, hisz azok a jegyek még több vonásból állnak.

Kína történelme-kultúrája-gasztronómiája-földrajza varázslatos, viszont ezeket el lehet sajátítani számtalan, nagyon alapos könyvböl, ki lehet menni hetekre turistaként, de én többet nem vállalnék... Mert hirtelen elveszve találnád magad egy teljesen más, ráadásul koszos es igénytelen világban, ahol mindenki hermetikusan elzárkózik tőled.

2016. febr. 28. 12:09
 4/4 anonim ***** válasza:
81%
Kínában cenzurázzák az internetet nincs se Youtube se Facebook stb Aki a demokráciáról beszél azt börtönbe rakják stb. Nemrég volt a Hong Kongi könyvárus botrány is ugye. Meg ugye Kommunista egy párt rendszer azaz diktatura van. Emelett még a óriási szmog se elhanyagolando. Én nagyon nem ajánlom.
2016. márc. 19. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!