Szeretnék valamilyen önvédelmi fegyvert mivel munka miatt sokszor sétálok egyedül az esti órákban nem éppen biztonságos helyeken, mit javasoltok?
Gáz-riasztó fegyver vásárlásához nem kell engedély, köztéri viseléshez csak egy papír kell, amit úgy szerzel meg hogy a rendőrségre elviszed a gázfegyvered, közlöd hogy engedélyt szeretnél, majd pár óra várakozás után alá kell írnod egy papírt, fizetned és kapsz egy igazolványt. Ha erre nincs időd vegyél borssprayt vagy tasert, és nem ártana ha elsajátítanád egy harcművészet/küzdősport alapjait.
Ui.: önvédelemre csak revolvert
Tapasztalatból mondom, hogy a revolver sem életbiztosítás. Nekem 3x akadt el a dobforgató mechanika miatt. 2 féle fegyverrel. Szerencsére nem éles helyzet volt, de nem sokat használtam.
Bemész egy bármilyen fegyver boltba. Én ajánlom a Zoraki fegyvereket, azokkal elég jók a tapsztalatok. Vegyél egy Zoraki 914-et. Az enyém félautomata de az mindegy. 14 golyó fér a tárba. Nap végén tárazd ki, reggel vissza, hogy a rugó ne fáradjon. Viselésit rendőrségen kérhetsz de kell hozzá egy igazolás a büntetlen előéletről. Csekket kell vinni a postára meg ott intézni ezt a részét, szóval nem csak pár óra a dolog. Nagyjából 8 ezer Ft-ból megvan a viselési. Új fegyverre an MKH tanúsítvány és műszaki, szóval nincs vele semmi dolgod csak töltények nélkül tanúsítvánnyal bevinni a rendőrségre bemutatni.
Én is a harcművészetet preferálnám.
Egy kést, gázsprayt stb. kicsavarhatnak a kezedből és azonnal ellened fordíthatják. A kezedet, lábadat nem tudják elvenni.
^Igen csakhogy ha kettő vagy több támadóval áll szemben akkor cseszheti a harcművészetét, ha nem feketeöves judo-s vagy aikidos akkor az egyik lefogja a másik meg addig üti amíg el nem ájul. Ellenben ha előkap egy gázfegyvert vagy pengét, támad mielőtt észbekapnának és futásnak ered (vagy ha nagyon sikeres volt a támadás beléjük is rúghat párat hogy érezzék a törődést) akkor meg ő jön ki jól. Kocsmaverekedésben vagy 1v1-ben igen, egyenlőtlen utcai támadásban nincs esély tiszta bunyóra.
4es voltam egyébként, amit tudni kell a gázstukiról azt leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!