Hogy tudnék olyan ember lenni, aki mindenkivel eltud beszélgetni mindenről?
Pont ezaz, hogy nem is teljesen a semmiről, de ne az legyen,hogy pl találkozunk aztán váltunk pár mondatot aztán jön a kínos csend..
Szórakozóhelyeken is tiszta nehéz így ismerkedni akár csajozni,hogy nem tudok úgy beszélni mint mások.
Nekem előítéleteim igazából nincsenek amíg nem tudok meg róla valamit.
Szeretnék olyan nyitott lenni mint azok akik bármiről könnyen és hosszan eltudnak beszélgetni.
Én rájöttem, hogy azért nem tudok, mert általában igazán nem érdekel ilyenkor az illető.
De ha úgy teszek, mintha érdekelne, és tudatosan figyelek arra, hogy ne minden mondatom "én"-nel kezdődjön, hanem a másikra irányítom a figyelmet, akkor mindjárt más a helyzet. Egy-két dicséretet mondhatsz, persze ne úgy, hogy nyalizásnak tűnjön. Az is segít, ha nem izgulsz azon, hogy mit fog majd gondolni arról amit mondasz. Csak mondd amit akarsz spontán.
Régen meg ilyen 15évesen max gondolkodtam azon,hogy mit gondolhatnak másik rólam,de most 20évesen eszembe se jut,hogy át fusson a fejemen az,hogy most mit gondolhatnak mások rólam. Jelenleg teljesen hidegen hagy. Szóval ezzel a gonddal nem küszködök.
Csak szeretnék sokkal nyitottabb lenni mint jó pár haverom is az.
Szia!
Nem tudom, figyeli-e még valaki ezt a kérdést, de pl. egy lehetőség elolvasni egy könyvet a kommunikációról, mint pl. Allan Pease, Alan Garner: Szó-beszéd. Nem állítom, hogy csodát tesz, de első lépésnek szerintem nem rossz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!