Szerintetek mennyire vállalhatja fel ma egy ember, hogy aszexuális, illetve mennyi esélye van társasági életet élnie így? (aszexualitás: nem érdekli a sex, és nem is végez semmilyen szexuális tevékenységet)
Sziasztok!
21 éves fiú vagyok és arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan fogadná a hírt ha kiderülne egy ismerőséről ez az „állapot”. Most arra nem szeretnék kitérni, hogy miért lettem ilyen. Elég sokoldalúan megtapasztaltam milyen ha valaki érintett -e „ beállítottság ” kapcsán a barátok/ismerősök elvesztésében. Azért is érdekel a társadalom véleménye, mert most már családon/rokonságon belül is kezdődik a „számonkérés”. A másik pedig, hogy mióta felnőtt iskolába járok, szakmai gyakorlat stb. sajnos itt is minden órában szóba kerülnek a párkapcsolati események/programok és elég nehéz folyamatosan semleges ugyanakkor lezáró szándékú választ adni.
Nincs trauma a hátterében, ilyen a gyári beállítás.
Az teljesen más, amikor valaki molesztálás, erőszak miatt zárja ki a szexet az életéből.
Nem magamtól találtam ki!
"Egy 2004-es kutatás szerint az emberek közel 2%-a aszexuális, és a feltételezések szerint az ok a gyermekkorban keresendő, vagyis a problémának nevelési, szocializációs háttere lehet, esetleg súlyos (nem feltétlenül) szexuális bántalmazás is állhat a háttérben."
Senkinek semmi köze sincsen hozzá!
Szex nélkül is lehet boldogan élni!
Lehetnek barátaid ettől függetlenül,ne aggódj!
Sajnos kevés aszexuális van,nehéz találni a társat! :(
talán a neten ismerkedjél hasonlókkal!
Sok sikert és szerencsét kívánok!
ASzex!
Én is aszexuális vagyok.
Egyetemre járok, és szintén mindig szóba kerül a párkapcsolat téma.
Megmondtam, hogy aszexuális vagyok. Úgy tünt, felfogták mi az.
Következő héten megint megkérdezték van-e most valakim...
Töbször próbáltak már "összehozni" pasikkal.
Én inkább már el se mondom senkinek, hogy aszex vagyok.
Minek, úgy sem hiszik el.
Családtagokkal nem igazán tartom a kapcsolatot.
Anyámmal élek, aki tudja és meg is érti mi vagyok.
Végülis mindenkinek igaza van, mert tényleg változatos lenne a fogadtatás. De volt egy „próbaüzem” (Persze nem úgy nyersen-direktbe, hanem pont kapós lett a helyzet). Találtam egy cikket hogy kinek miért nincsen párkapcsolata és abban leírják hogy melyik nemnek a rá jellemző 4 betűs személyiségjegye (MBTI) alapján mi(k) az(ok) a rossz tulajdonsága(i), ami(k) miatt szinglik.
Hát az első reakciók érdekesek voltak. Persze itt mind a 16 típus megtalálható így elég nehéz lett volna rögtön következtetést levonniuk. Ám rá pár hétre hallom, hogy az egyik lány, aki folyamatosan „próbálkozna”(nálam), a többi osztálytársammal beszélget és közlik vele, hogy.: Nekünk is bejött eleinte, de őneki csak a saját érzései fontosak, csak magával hajlandó foglalkozni. De a legrosszabb az egészben, hogy sajnos van olyan lány aki ha erre ráismer, akkor úgymond elkezdi kikészíteni, b*ogatni az embert (Mondjuk ez heteroknál meg bármelyik sexualitású embereknél előfordul, de sajnos mindig a fiúk az áldozatok). Egyébként én szerintem azt fogom csinálni, hogy szépen-lassan kis információ-morzsákat mondok e területről, de azt nagyon burkoltan.
"sajnos mindig a fiúk az áldozatok"
???
Közben találtam egy videót ami nem konkrétan az aszexualitásról szól de van benne egy nagyon nagy lényeg :) . 50 perc 10 másodperc környékétől érdemes hallgatni, de az aszexualitás az olyan 52 perc 40 körül van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!