Mit tegyek ha rendszeresen megaláznak akár nyilvános helyen is? Védjem meg magam vagy inkább hagyjam?
Nekem is sok (rengeteg) ilyen gondom volt, így tapasztalatból mesélek.
Azt a hibát többen elkövetjük, hogy amikor bántás ér minket arcban vagy szóban lereagáljuk. Szórakoztatja őket, ha látnak mérgesen vagy szomorúan.
Édesanyám egyik nap azt mondta nekem: "Kicsim nagyon sajnálom, hogy ez történt. De ilyen kor tudod mit kell tenni: levegőnek nézni őket. Ha egy faarcú, néma és süket valakit szeretnének bántani akkor ma már nem lenne egybe a játékbabájuk."
És mikor én is faarcú, érzelemmentes süket lettem velük szemben, abbahagyták.
Ha szeretnél még, nyugodtan írj.
Ki kell állni magadért, ennyi az egész. Én lány vagyok, szerencsére az a talpraesett fajta mert fiús családban nőttem fel és megtanultam verekedni is, meg karatézni is járok, szóval meg tudom védeni magam fizikálisan még a fiúktól is.
Engem eddig egyszer piszkáltak még általános iskolába a fiú volt az osztály nagymenője, mindig a hajamat húzgálta. Az egyik napon megelégeltem és elkezdtünk verekedni de úgy rendesen, nekem utána hetekig kék zöld volt a testem, neki meg betörtem az orrát, na azóta senki nem kötözködött velem, sőt a nagymenő srácot kb halálra cikizték mert megverte egy lány :)
Állj ki magadért és nem fognak bántani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!