Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért alakult ki az emberekben...

Miért alakult ki az emberekben ez az izom "kultusz"?

Figyelt kérdés

Tehát, hogy a fiúknak izmosnak kell lenni, ahhoz hogy csaj legyen?

Muszáj izmosnak lenne a nőkhöz?

2015. máj. 10. 11:01
1 2
 11/20 gago77 ***** válasza:

Jol felduhitettel, Ecsem, ezert kuldtelek el, ne vedd a szivedre. Amugy "ratapintottal" a lenyegre: pont hogy az a baj, ha valaki valamilyen hianyossagat akarja kompenzalni a gyurassal. Mert - foleg hosszabb tavon - nem fogja megoldani a problemat. Amugy mas baj nincs vele.

Gondolj bele: Ha vkinek "ronda" a feje, akkor is ronda marad, ha kozben kigyurja magat. De ha van stilusa, intelligenciaja, az tobbet javit az osszkepen, mint a gyuras. Vegso esetben plasztikai mutet.. Vannak erossegei es gyengei mindnkinek. Az osszkep a fontos, semmit nem old, meg ha az egyik, v masik oldalt tulzasba visszuk, erre celoztam. Na peace!

2015. máj. 13. 12:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Kedves idiótä barátom, #11-es,

Ki határozza meg, hogy mi a "túlzás"? Ha heti 3-szor járok edzeni, az még belefér, vagy ha heti 5-ször, akkor az már nem? Vagy az alkalmak számától függetlenül akkor túlzás, ha a konditerem miatt jobb testem van, mint neked?

Az írásodból kitűnik, hogy az "arany középút" híve vagy. Tudod mi az arany középút? "Arany középszerűség". Ami igazából nem arany, hanem lószar... de legalább a színe többé-kevésbé hasonlít.

Abban igazad van, hogy vannak idiótäk, akik gyúrnak, és semmi máshoz nem értenek, ezért a gyúrás az életük célja (viszont legalább valamiben kiemelkedők, ellenben az "arany középutasokkal" :) ). Ez ugyanolyan megkeseredett, üres életet eredményez(het), mint az, ha valakinek edzetlen, puhány, kövér és gyenge teste van. Ellenben az első ember, akinek az edzés a mindene, csak egy véglet. Mondjuk élsportoló. Az átlag ember egészségügyi és fizikai szintje viszont botrányosan gyenge, ellustult, puha, ezt senki nem vitathatja. Ráadásul a legtöbb ember nem is elégedett a testével ( ~ átlagosságával), a sport pedig egy lehetőséget ad neki a változtatásra. Teljesen mindegy, hogy kőműves, professzor vagy pék.

Egyébként csak tájékoztatásodul közölném, hogy a legtöbb ember, aki komolyan veszi például a testépítést (mondjuk élsport szinten), azoknak sokszor endokrinológusokat megszégyenítő tudása van az emberi test hormonháztartását illetően. Vagy jobban ismeri az izomzat anatómiáját és gyakorlati(!) működését, mint egy átlag orvos. Esetleg jobban ért a biokémiához, mint az átlag biológia tanár. Az pedig 100%, hogy több fogalma van az egészséges étkezésről, mint bármelyik dietetikusnak (de ehhez nem is kell profinak lenni). Aki ezek után lehülyézi a testépítőket, az egyszerűen irigységből teszi.

Na már most aki nem ennek él (tömegsport szint), az mindezen tudás MELLETT még mondjuk tanul, vagy valami polgári állása van, amihez ért. Esetleg olyan mint én; jogot tanul, mindemellett pedig testépítéssel foglalkozik, emellett pszichológiával, retorikával, netán 4 nyelven beszél, ráadásul egészségesebb és esztétikusabb teste van, mint az átlag embernek.

Megfelelő tudás, akaraterő és fegyelem mellett a sport a tökéletességre való törekvés egyik fő alappillére. Aki azt gondolja, hogy csak a lexikális vagy bármilyen elméleti tudás számít, az ugyanolyan idiótä, mint az, aki azt gondolja, hogy a sport önmagában elég.

Persze könnyebb a középszerűség langyos híg fossal töltött medencéjébe süllyedni, ami bár büdös és "lehúz, altat, befed", de legalább melegen tart és biztos. :)

2015. máj. 13. 13:04
 13/20 gago77 ***** válasza:

kedves 12-es:

Hat nemtom, hogyan lesz beloled jogasz, ha meg sajat magadnak is ellentmondasz (a vegere hasonlo konkluziora jutottal, mint en, engedd meg, h ne idezzem). De ez nem is az en dolgom. Egy biztos: en sem vagyok idiotabb, mint Te.

Nezopont kerdese, kinek mi a tulzas, es kinek mi az atlagos, felolem annyiszor edzel egy heten, ahanyszor jolesik.

Sokan azert nem boldogok az "atlagos" felepitesukkel, mert a csapbol is az folyik, hogy ha nem vagy eleg deltas, akkor nem is vagy jo pasi. Ha valaki ezt nem igy latja, akkor az mindjart a "kozepszeruseg hig fosaban" furdik. Szerinted.

Abba mar bele sem megyek, hogy az elsportoloknak szemelyi edzojuk, es orvosuk van, akik tisztaban vannak a biologiaval, kemiaval, etkezessel stb. Tehat nem feltetlenul az elsportolo az agytroszt.. Az atlag gyuros pedig csak arra a szintre szokott eljutni, h csak hussal lehet izmokat noveszteni es az kulonben is milyen egeszseges. Ebben ne is vitazzunk, jo? Majd ha a gorilla (ami siman falhoz keni barmelyik gyurmagyurit) is hust eszik, akkor esetleg ujra felvethetjuk a temat..

2015. máj. 13. 14:53
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

Ezek szerint nem sikerült értelmezned amit leírtam, ennek ellenére továbbra is olyan témában okoskodsz, amihez nem értesz. :) Semmi gond ezzel, sokan nem értik az egyértelmű, nyílegyenes megfogalmazást sem, úgyhogy neked sem kell szégyenkezned emiatt. A probléma veled az, hogy ilyen rendkívül ritka és értékes képességek - mint a szövegértés - hiányában is okoskodni próbálsz, ráadásul egy olyan témában - mint az már több kommentedből kiderült - amiről semmit nem tudsz.

Nyugodtan csűrheted-csavarhatod itt a gorilláidat, meg amit szeretnél, ettől függetlenül még nem az átlag sportolók keresnek kifogásokat és magyarázatokat arra, hogy miért nem jó jobbá tenni magunkat, vagy miért jó egészségtelenül összezabálni bármit. :)

Befejeztem, tiéd az utolsó szó, hogy jó napod legyen. :)

2015. máj. 13. 15:16
 15/20 gago77 ***** válasza:
Jol van Ocsi, helyes is, hogy pihensz. Ahogyan irsz, abbol latom, hogy mi a helyzet; mintha magamat latnam 10-12 evvel ezelott. Nekem is van hirem szamodra: a pofaraeses meg csak ezutan fog jonni.. (kivanom, h keruld el, de olyan magasan ulsz a lovon, h elkerulhetetlen)
2015. máj. 13. 16:05
 16/20 anonim ***** válasza:

Ahogy látom 46%-os csak tovább bizonygatta hogy a szürkeállományból neki édeskevés jutott :)

"Igaz, “konnyebb” dolga van annak, aki jokepu. Ez viszont nem jelenti azt, h a fizikummal kell kompenzalni."

Nem jelenti, de sokkal egyszerűbb dolgod van, ha a fizikumod erőt sugall. És itt nem kigyúrt állatokra gondolok, hanem alapvető edzettségre.

"Az onbizalmat kene “gyurni”"

Erre teljesen jó a kondi, mert látható eredményt hoz, és mások is látni fogják, dícsérni. Ezzel szemben, ha a tükörbe nézve egy nem túl vonzó egyén tekint vissza, az minden csak nem önbizíalom növelő, ha ezért elutasítanak az meg főleg nem.

"A mernokok nem gyurjak ki magukat a - Te interpretaciod szerinti -“hulye izomagyu” kategoria szintjere, ez gondolom nem tunt fel szemmel lathatoan.."

Gondolom te is csak a kutyáknak kenyérért jártál egyetemre. Elég lemenni 1-2 koli jobb konditermébe, látszik hogy vannak akik keményen tolják, fiúk, lányok egyaránt...De örülök hogy te az összes mérnököt ismered.

"Ferfias akarsz lenni? Legyel az. De NE az eloirt trendek szerint legyel az."

Az izmosság mióta aktuális trend? Nézd meg a görög szobrokat...

"pont hogy az a baj, ha valaki valamilyen hianyossagat akarja kompenzalni a gyurassal."

Mi azzal a baj? Ha tudod hogy valamiben "hiányt" szenvedsz, és nem tudsz tenni érte hogy megszerezd, akkor kompenzálni kell. Az miért elítélendő?

"Gondolj bele: Ha vkinek "ronda" a feje, akkor is ronda marad, ha kozben kigyurja magat."

Na de teljesen másképp állnak, egy nyüzüge, pocakos, gyenge egyénhez, meg egy olyanhoz akin látszik hogy edz a testéért.

"De ha van stilusa, intelligenciaja, az tobbet javit az osszkepen, mint a gyuras."

Egyrészről ez igaz, másrészről egyszerűbb is stílusosnak lenned, ha a tested rendben van, és legalább a ruháid jól állnak neked. Az intelligencia és a testi erő meg két külön dolog, az egyik valamilyen szinten adottság, a másik meg kemény munkával változtatható.

2015. máj. 13. 18:21
 17/20 gago77 ***** válasza:

Tonikam, mi ket kulon malomban orlunk, ugy latom. Direkt leirtam, hogy pont az az egeszben a rossz, hogy az a fajta onbizalom amit a jo kulso ad, nem belulrol jon. Emiatt valojaban konnyen osszeomlik, ha ugy hozza az elet. Ha ezt nem erted, nem tudok mit mondani, gyozkodni nem foglak. A mai vilagban amugy is megteszi ez a fajta onbizalom is nemde? Igaz, lattam mar onbizalomhianyos gyurmagyurit is, aki jol nezett ki, megsem volt onbizalma a nokkel.. akkor most mi van?

Ami a szurkeallomanyt illeti: nekem van, szoval felesleges allandoan idezgetned, h mit irtam, emlekszem ra. Neked viszont nem sok lehet, ha ennyire fennakadtal ezen (lsd: akinek nem inge, nem veszi magara). Azt sem erted, hogy a SZEMELYISEGED stilusara gondoltam Okostojas. Ja, hogy az neked nem nagyon van..? Akkor hiaba allnak jol rajtad a ruhak: esz nelkul, szemelyiseg nelkul csak egy majom leszel, minel tobbet gyursz, annal nagyob :)

Nekem a GYK indexem 46, neked meg az IQ-d, na hali! ;)

2015. máj. 13. 23:14
 18/20 gago77 ***** válasza:

Azert meg egy utolso gondolatot hozzateszek ha megengeded, megpedig a Te "stilusodban", idezve a szvaid :)

"Az intelligencia és a testi erő meg két külön dolog, az egyik valamilyen szinten adottság, a másik meg kemény munkával változtatható."

Akkor most melyikre gondoltal Marharepa? Merthogy mindketto lehet adottsag is, es mindketto csak kemeny munkaval valtoztathato.. ;D

2015. máj. 13. 23:18
 19/20 gago77 ***** válasza:

Kerdezo: most mar legalabb latod, h miert van ez az "izom kultusz". Tul sok Marharepa van szabadlabon. :)

Nem kell izmosnak lenni a nokhoz, csak erteni kell a nyelvukon. Es ez neha nehezebb, mint a mazsas sulyok.. Azok a nok, akiknek megis az izmok kellenek, meg is erdemlik, amit kapnak. Aztan vagy tanulnak belole, vagy nem. Legyel jo kondiban, akar gyurjal is, ha az bejon (nehany barom ezt sem erti meg, h nem a gyuras ellen pofazok), de ne ess at a lo masik oldalara, fejleszd magad mas teruleteken is, akkor lesz a legtobb eselyed a noknel.

2015. máj. 13. 23:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Végül is, érvek helyett csak a másik becsmérlésére vagy képes, ez szerintem is arra utal hogy "átlagon felüli" az intelligenciád :)
2015. máj. 14. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!