Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Doktorok, ti szoktátok mondani...

Doktorok, ti szoktátok mondani a nevetekkel, hogy dr. X. y?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 19. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok doki de igen szokták.

Többször előfordult már hogy így mutatkoztak be.

Persze lehet hogy volt aki nem de arról meg nem tudom mert olyan még nem volt hogy utólag derült volna ki.

Amikor valaki úgy mutatkozik be hogy doktor ahhoz társul egy bizonyos fajta érzés és ezt leginkább nagyképűségnek tudnám nevezni.

Részemről legnagyobb elismerésem ha valaki egy doktori címet meg tud szerezni -én tudom hogy sosem lennék rá képes- de akkor is nagyképűségnek hangzik.

Kivételnek tartom ha valaki munkahelyén vagy foglalkozásából kifolyólag így mutatkozik be. Mondjuk egy kórházban vagy bíróságon egy másik hasonló területen dolgozó embernek természetes hogy bemutatkozásnál oda mondja a neve elé hogy doktor.

2015. ápr. 19. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Én elvileg idén leszek doktor (csak cím, nem tudományos fokozat). Egyet kel értenem az előző válaszolóval. A Dr. hangsúlyozása bunkóság, KIVÉVE ha te, mint hivatalos személy vagy jelen, akkor viszont szinte kötelező, hiszen honnan tudná a beteg, hogy te most ápoló, vagy asszisztens, vagy orvos, vagy mi a túró vagy.

Ennek megfelelően én nem szándékozom a nevem előtt használni a Dr.-t kivéve bizonyos jól körülírt szituációkban, pl. panaszkönyv kérés, banki ügyintézés, vagy tipikus kihaénnem a semmire nagylegény bunkókkal szemben.

2015. ápr. 20. 02:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok doktor, nem is leszek, de szerintem nem nagyképűség. Sőt, legalább tudnám miről kérdezgetni. Mármint ha valaki bemutatkozik, hogy doktor, akkor rögtön van vele témád. Milyen doktor, miért pont az, szereti-e, stb.
2015. ápr. 20. 02:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok doktor.

Van amelyik külön hangsúlyozza, hogy DOKTOR Kiss Béla.

De találkoztam már olyannal, akiről tudom, hogy Dr., de csak simán bemutatkozott, hogy Kiss Béla, nem mondta, h Dr.

2015. ápr. 20. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Csak szakmai kapcsolatokban használom, illetve hivatalos helyeken. De "civilben" nem szoktam hozzátenni. Minek?
2015. ápr. 20. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!