Vidékiek! Ti vágytok Budapestre? Igen, vagy nem? Van ennek valami oka?
Igen is, meg nem is, bár pár éven belül valószínűleg költözni fogunk Budapestre.
Igen, mert Budapesten sokkal több a munkalehetőség, a szakmámon belül is meg tudnám választani, hogy milyen irányba mennyek tovább, itt meg örülök, hogy van munkahelyem, ami ha megszűnne, nehezen találnék másikat.
Igen, mert egyre inkább elegem a magát vidéki keresztény-konzervatív értelmiséginek nevező szűk látókörű, belterjes réteggel. Tudom, Budapesten is van hasonló, de ott jobban van rá lehetőség, hogy kikerüljem őket.
Nem, mert nem szeretem a zsúfoltságot, a tolakodást, stb. Majd próbálunk olyan helyre költözni, ami viszonylag csendesebb és közelebb van a budai hegyekhez, csak nyilván az anyagi lehetőségek is behatárolják ezt.
Nem, mert bár nálunk is sok a pofátlan, gátlástalan ember, de tapasztalataim szerint Budapesten arányaiban több van. Bár még mindig jobban elviselem az ilyeneket, mint az előbb említett "konzervatív értelmiséget".
Faluból származom, éltem már két évet Bp-en, de idén visszatérek nagyon úgy néz ki. Szeretem ha van élet a városban és nem csak napközben. A tömegközlekedés ezerszer jobb Bp-en, nem az van, hogy este x óra után reggel 5ig nincs busz...Na meg napközben sem kell igazodni a menetrendhez mert 5-10 percenként megy szinte minden.
A másik amit utálok vidéken, hogy mindenki mindenkit ismer, még kisebb városokban is folyton ismerősbe botlik az ember, szeretek anonim maradni.
15:
Én 12-es vagyok, de azért írok azzal kapcsolatban, amit hugyosgalacsin-nak reagáltál, mert szerintem az nem érv, hogy vannak nem lepukkadt kerületek is. Ha Budapestre költözök, akkor azt nagyon nem azért teszem, hogy elszigetelődjek egy kivételesen csendesebb, tisztább részén. Munkába kell járni, és ha már a fővárosban vagyok, élek a lehetőségekkel, hogy ide-oda menjek.
Itt (150 ezres megyeszékhely) is vannak jó és rossz környékek, viszonylag normális környéken lakok, de ez nem azt jelenti, hogy sosem járok rossz környéken.
Egyébként közvetlen lakókörnyezetből jó minden városban akad, de élni nem csak a közvetlen lakókörnyezetében él az ember.
Két éve vagyok pesti, előtte vidéki kisvárosban (hivatalosan város, de nekem mindig falu marad) laktam. A meló miatt költöztem fel, hogy a pocsék közlekedés miatt ne kelljen naponta 4 órát utazással eltölteni, de amint lehet, húzok el innen. Ha nem is vissza, akkor legalább a kertvárosi részre szeretnék majd kiköltözni.
Oka annyi, hogy idegesít a sok ember, a zaj, hogy nincs elég zöld rész a közelben, ahol lehetne kirándulni. Vidéken kisétáltam a falu szélére és ott volt a határ, a mezők, az erdők és csönd volt.
Itt már ahhoz is utazni kell, hogy eljuss egy olyan helyre, ahol tudsz kirándulni.
Székesfehérváron lakom,előtte Gyömrőn,azelőtt pedig Pesten,Kőbánya Zách utca(Hős utca folytatása).
Nem csak Kőbányát láttam,szép részei is vannak a városnak,de engem inkább a tömegnyomor,zsúfoltság ami zavar.
Kell a hely,mozgástér,a nyugalom,tisztább levegő.
Gyömrő nekem túl nyugis volt már,alvóváros.Budapest túlzsúfolt mind épületek,mind emberek,tömeg,elrohannak egymás mellett még az ismerősök is.
Székesfehérvár viszont város is meg nem is,ha akarom bowlingozni megyek,de ha ahhoz van kedvem akkor a pentelei erdőbe,vagy a Velencei hegységbe.
Szóval(nekem) sem nem "vidék" sem nem Budapest,szerinted akkor csak vidék és Pest van?
Mi a helyzet a más,szintén városokkal amik nem Pest?
Debrecen,Szeged,Esztergom és társaik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!