Ha valaki alapfok fölött, de középfok alatti szinten beszél németül, mennyi idő mire stabilan belerázódik a nyelvbe külföldön?
Nagyon sokan mennek ki, főleg mostanában külföldre dolgozni, és biztos vagyok benne, hogy sokan úgy, hogy semmi nyelvtudásuk, mégis szerencsét próbálnak.
Én is ahogy elvégzem az iskolát, ki szeretnék költözni németországba, és rögtön el is szeretnék kezdeni dolgozni. Mivel mindenképpen dolgozni szeretnék, semmiképp nem akarok túlválogatni, hogy az időt húzzam, ha már egyszer kintvagyok, viszont így nembiztos, hogy olyan helyre kerülök, ahol vannak magyarok is. A barátom szerint (aki már kint dolgozik, csak olyan helyen ahol magyarokkal dolgozik együtt, így nem kell nyelvtudás) alábecsülöm magam, viszont én tényleg félek, hogy össze vissza fogok csak beszélni, és ki fognak nevetni a németek, vagy nem akarnak majd alkalmazni sehol, mert nem megy folyékonyan.
2 éve érettségiztem németből középszinten 4-esre, ami úgy tudom, hogy feljebb van már, mint egy alapfokú nyelvvizsga, de még nem éri el a középfokot.
Szóval, aki ilyen nyelvtudással ment ki, mennyi ideig tartott neki leküzdeni az akadályokat, és belerázódni rendesen a nyelvbe?
Köszi L20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!