Szerintetek milyen az hogy egy barátom majdnem 19 éves létére még mindig játékfigurákat vásárol (+ egyebeket pl. filmekből tárgyakat) több 10 000 Ft-okért?
Attól függ, pontosan milyeneket.
Én ismerek egy harmincas srácot, élettársa van és egy kisfia, dolgozik rendesen, amellett tetovál, rajzol portrékat rendelésre, és mindenféle rajzfilmekből, filmekből figurákat is rajzol, szörnyeket, hősöket, stb. Veszi is őket, egész kiállítása van.
Szerintem ezzel az égvilágon semmi baj. Mondhatnánk rá, hogy az ilyesmit az ember kinövi maximum 15 éves korára, de van, amikor nem, és kész.
Kérdésedre a válaszom elég egyszerű.
Ezt úgy hívják, hogy:
Hobby! :-)
Én 27 évesen is gyűjtenék szívesen figurákat, ha lenne rá pénzem (egy figura 30-40k-nál kezdődik). De mivel nincs, így maradnak a plüssök.
Jellemzően ezek valóban a felnőtteknek készülnek, mert nem sok gyerek engedheti meg magának hogy több tízezerért figurákat vegyen...
Én meg pl szeretem a makett repülőket, más kiröhögi, mert "csak játék", nekem meg dísz, emlék, és amúgy is tetszik. És inkább költök erre 5-10 ezreket, mint esti bulizásokra.
De ismerős most váltott horgász engedélyt 60 ezer forintért, nem iszik, nem cigizik, erre költ.
Vagy mivel jobb napi 3 doboz cigire költeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!