Miért van tele állandóan a BKV BKK-járatai öregekkel, és nyugdíjasokkal?
Nekem is elég túlzónak tűnik az írásod. Az igaz hogy van sok idős aki negatív de a legtöbb azért nem ad hangot ennek ennyire, max ha beszélgetnek valakivel.
Én vidéken lakom, néhányszor voltam Pesten (igen tudom, nekünk "Pest" ugyanazt mint Budapest, de így egyszerűbb kimondani, ez van megszokva) tömegközlekedéssel, soha nem láttam öregeket reklamálni, mindegyik vagy beszélgetett az ismerősével (vagy saját magával) vagy csöndben volt.
Vidéken is hasonló a helyzet. Én azon szoktam mérgelődni, hogy azt hiszik néha hogy azért mert öregek, nekik már mindent lehet. Szóval beképzeltek. Például buszra várva ott a tömeg a megállónál, mikor kezdünk felszállni a buszra, ha az oldalamon áll idősebb mellettem akkor magam elé engedem, de nem mindig veszem észre. És bizony van amelyik pofátlanul elém tolakszik. Ilyesmi előfordul más helyzetekben is.
Szóval vannak idősek akik el vannak szállva maguktól, de minden korosztályban van ilyen.
Viszont van sok kedves is.
Amit írtál az erős túlzás. A legtöbb vagy csöndben van vagy az ismerősével beszél. Vagy néha olyan mintha valami láthatatlan emberrel beszélnének, de nyilván az már más probléma.
Érdekes, én ma felszálltam 18-as villamosra, csak nyugdíjasok voltak rajta, meg egy anyuka csecsemővel. És mindenki csendben nyugodtan elvolt, nem anyáztak, nem szóltak be. Sőt, egyik néni megkért segítsek leadni a mamatankot, segítettem, 3x elnézést kért és megköszönte és ment tovább a világ.
Tény hogy van köztük sok neveletlen tuskó, de átlagban nem emelkednek ki a többi korosztályból.
" Azért mert ők nem kapnak méltósághoz teljes nyugdíjat arról miért mi fiatalok tehetünk?"
Azért mert te nem kapsz a közlekedési vállalattol olyan szolgáltatást amilyet elvárhatsz, arról miért mi nyugdijasok tehetünk?
Soka a nyugdíjas, de nemcsak a bkv-n , mindenhol az országban.
Oka: egyre kevesebben születnek, elöregedő társadalom vagyunk
- a fiatalok, külföldre mennek dolgozni, élni.
Kérdezd politikusainkat, hogy miért nem tesznek ellene?
És az mitől van hogy este 8 után egyre több a kisebbségi a 62A villamoson.
Mikor jössz haza reggel 6 kot egy sincs fent .!!?hova lesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!