Mi az oka a fiatalok mobilfüggőségének?
Én nem vagyok se fiatal se mobilfüggő, így passzolom a kérdést. :-)
Csak Csókfüggő vagyok, de azt meg a párom nem érti meg...
37/F
Hát a buszon zenét szoktam hallgatni rajta,iskolában a szünetekben tény hogy sokat nyomkodom,vannak akikkel úgy beszélgetünk az osztályban,de különösebben nem igénylem a társaságukat.Buliban,ilyesmi mondjuk nem nyomkodom,max addig veszem elő mig megnézem mennyi az idő vagy ha valamiről beszélünk(pl foci)és megkérnek hogy ezzel kapcsolatban nézzek utána valaminek...
Nekem a bátyám nyomkodja állandóan.Hogy miért? Nem tudom,konkrétan azt reagálja hogy hadd csináljon már azt amit akar és akkor a telefonján amikor akarja+hogy ő igy is tud figyelni az emberekre pl buliban..17/L
Ne általánosíts, én nem vagyok mobilfüggő. Amúgy meg a chat és a facebook miatt.
(ne öregezzetek le, 20 alatt vagyok)
4-esnél a pont azt hiszem. Ja meg mert most ez a divat.
Az én legjobb sztorim az, hogy két csaj beszélgetett facebookon, meg dobált fel képeket. Ritkán használom, de akkor pont fennvoltam. Viccelődtek, húzták egymást, meg írogatták, hogy milyen jó a meki. Közben kiderült, hogy egymás mellett vannak még mindig a gyorsétteremnél, és így hülyülnek egymással. Ráadásul 20 éves körüliek. Most mit lehet erre mondani?
Én se tartom magam függőnek, néha otthon felejtem a telefonom és cseppet sem hiányzik, de lassan már nincs más módja a kapcsolattartásnak. Pedig én már nem vagyok tini, pont ez az. Minden barátom dolgozik, sokan külföldre költöztek, és így még tudjuk napi szinten tartani a kapcsolatot. A másik ok, pedig az unalom. Nem új keletű, hogy reggel a metrón nem a csöveket bámulja valaki, csak most nem újságot vesznek az emberek, hanem a mobilon olvasnak vagy beszélgetnek.
A probléma csak akkor van, ha valaki a mobilja rabja. Én se bírom, ha elmegyek valahova beülni, és közben a másik fél neki áll telefonálni mással, aztán viberezik és elmegy fél óra, amíg lefotózza az italát.
"Van olyan alternatív iskola, ahol a tanárok nagy nehezen elérték, hogy a gyerekek naponta 45 percre tegyék le a mobilt."
Nem tudom a mai iskolák hogy működnek, de anno tőlünk simán elvették a mobilt, ha valaki nyomkodta. Vagy max az asztalra tehettük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!