Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Meg tudnátok mondani nekem,...

Panbogg kérdése:

Meg tudnátok mondani nekem, hogy a postán hogy kell csomagot feladni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Karácsonyi ajándékot szeretnék feladni, nem nagyot csak egy tenyérnyi az egész. Ajándék csomagolás van rajta. Ezen kívül mibe kell csomagolni? Milyen cimkét kell rá tenni?
2014. dec. 18. 17:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyszínű kartondoboz, amelynek térfogata nagyobb mint a becsomagolni kívánt ajándék. A doboz kibélelve habszivaccsal, levegős zacskókkal vagy legalább összegyűrt újságpapírokkal.

A kibélelés azért kell, hogy ne mozduljon el benne a tartalom és az ütésektől, rápakolt súlyoktól is megvédje a tartalmat.

Súllytól függően postai levélként is feladható. Ha meghalad egy bizonyos tömeget, csak csomagként.

Ha törékeny, az jelentős plusz költség és jelölni kell. Ezt reálisan kell értelmezni, az üveg és porcelán törékeny. Én úgy csomagolok, hogy 1,5 méteres magasságból való leejtéstől védje meg a csomagolás a tartalmat.

Ha vékony a cucc és tényleg nem törékeny bélelt borítékban (levegő buborékos) is fel lehet adni.

A posta honlapján is találsz további információkat és árakat is.

2014. dec. 18. 19:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. dec. 19. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!