Ez nagyon ciki? :D
hát ja szerintem egy 17 évesnek gáz így köszönni :D
én kb 30 éveseknek is úgy köszönök, hogy hello vagy szia (kivéve a hivatalosabb helyeken, pl. hivatal, bank)
18/f
Nem kellemes, amikor emiatt kiokítják az embert, de én is ebben a cipőben járok. Amíg kisebb voltam (általános iskolás), addig ez nem is volt gond, mert csak learanyosoztak érte az emberek, de a jelenlegi koromban már okoz gondokat. Vagy amikor a huszonvalahány éves tanárokat diáknak nézem. Ugyanakkor az én véleményem az, hogy inkább köszönjön valaki "jó napot"-tal, "csókolom"-mal, minthogy az emberek tiszteletlennek tartsák, ha egy idősebb embert "hello"-val köszönt. Viszont a diákok többsége nem osztja a véleményemet, szóval a rosszabb fajtájú egyedek gúny tárgyává tehetnek emiatt. Főleg, mivel a tiszteletlenség ma már sajnos "menő", ezért a túlzott illedelem szerintük "kínos".
17/L
Szerintem egy felnőttnek kinéző valakit simán lemagázhatsz. Azon általában senki sem sértődik meg, max. kijavít, hogy nyugodtan tegezd, és betudja a dolgot a túlzott udvariasságnak.
Régebben a fiatalokat is magázták; sőt, nekem volt olyan tanárom, aki általános iskolában is magázva beszélt velünk. A "csókolom"-ot én hanyagolnám, mert bennem úgy maradt ez meg, hogy csak a gyerekek használják ill. idős nénik megszólítása, de "Jó napot!"-tal nincs semmi gond, az elég univerzális. Én "csak" 25 éves vagyok, de tegnap is jó estéttel köszönt rám egy fiatal tini, és nem vettem zokon. Valószínű a sötétben nem tudta biztosra, hogy köszönjön, ennyi. Meg inkább ez, mint hogy valaki sértésnek vegye, hogy kapásból tegezed :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!