Mért utálták/utálják a zsidókat? Hogy alakult ki az antiszemitizmus? Mi az alapja, vagy van alapja egyáltalán?
Amikor először találkoztam 12 évesen ezzel a szóval, akkor éppen a villamoson utaztam reggel az iskolába. Egy hölgy valamit nagyon panaszkodott és nagyon trágár kifejezésekkel illetett mindenkit, majd a végén azt mondta, hogy "ez is csak azért van, mert zsidó vagyok".
Erről eszembe jutott egy (akkor még általam nem ismert idézet):
"A farkas felfalta a juhot. A parasztok kézre kerítették a farkast és elkezdték verni. A farkas így szólt: - Azért kínoztok, mert szürke vagyok. - Nem azért, mert szürke vagy, hanem mert felfaltad a juhot - felelték a parasztok." /Lev Tolsztoj/
Egészen véletlenül pont a témába vág.
Hát persze! Igazatok van. A zsidók tehetnek a holokausztról, pont úgy, ahogy a megerõszakolt nõ tehet arról, hogy, megerõszakolták. Természetesen.
( ASdtruth meg jobban tudja, mint a hivatalos német állami archivum, ahol pontosan, részletesen leírják a koncentrációs táborok ( Konzentrazionslageren ) szervezeti felépítését. Hááppeersze. )
( +! )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!