Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg idióta vagyok, mert...

Tényleg idióta vagyok, mert drága DE minőségi ruhákat veszek, nem pedig olcsót?

Figyelt kérdés

Ritkán veszek ruhát, de ha igen, akkor olyat ami évekig bírja.

Nem akarok márkát írni, ez nem a reklám helye, de vettem farmert 20 ezerért, és 4. éve lesz meg, és még sehol egy kopás, vagy szakadás rajta!

És mások meg hüledeznek, ha megkérdik, mennyi volt a pulcsim, farmerom, mert jól néz ki!

És olyan fejeket vágnak, ha meghallják hogy 10 ezer volt a pólóm, meg 20 a farmerom, mintha elégetném a pénzt!

Ja igen! Ez a másik! Azok vannak kiakadva azon, hogy milyend rága ruhákat hordok akik meg 2 hét alatt elcigizik egy ilyen minőségibb farmer árát!

Na akkor most vágjam nekik oda, hogy "Te meg elszívod a drága pénzt!" ?

Egyáltalán kötels vagyok nekik megmondani, hogy mennyibe került a ruhám? Vagy hazudjam rá, hogy 3 ezer volt a kínaiban?

Aki egy kicsit ért hozzá levágja, hogy márka logója rajta van, akkor meg hamisítványt hordok...

Mi a bajuk azzal, hogy azt a pénzt amiért dolgoztam azt egy jó ruhára költöm, és évekig hordom?

Nekem nincs bajom azzal, hogy elcigiznek 20-30 ezret egy hónapban, akkor nekik mi a gondjuk?

2014. nov. 20. 14:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%
Nem vagy idióta, csak érdemesebb lenne próbálgatnod más termékeket is. Ha a drága ruhád jól bírja, az jó. Viszont tényleg elég drága ruhákról van szó, célszerű lenne keresni oylan olcsóbb terméket, ami hasonló minőségű. Ennyiről van itt szó.
2014. nov. 20. 18:00
 12/16 anonim ***** válasza:

A drága nem feltétlenül jobb.

Sokszor csak a márkát fizetjük meg...

Én gagyi kínai farmert meg polót hordom már vagy 3-4 éve és semmi bajuk :D

Na én a cipőknél vagyok úgy mint te, most vettem 40 ezerért egy Yellow Cap magasszárú bakkancsot és bírni fogja vagy 3 évig biztos :)

még többig is bírná csak hülyén megyek a sarkamon és hamar elkopik a f4szba... :D

2014. nov. 20. 20:59
 13/16 Bellatrix:3 ***** válasza:
Nem vagy idióta, de senkinek semmi köze, hogy mire költesz. Te ruhára mások cigire. Cigire rengeteg pénz megy el....és én is inkább cigit veszek, mint kaját, vagy ruhát. :D De ugyan akkor jobban kedvelem a turkálókat, mert sokkal több az egyedi ruhadarab, mint a divatboltokban. :)
2014. nov. 20. 21:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom igazából. Attól függ, hogy miről van szó. Én például felsőket, nadrágokat kínaiban szoktam venni, mert hamar megunom és évi 2x elajándékozom a ruháim felét. De például alkalmi ruhákat, cipőket, csizmákat már drágábban veszek. :D Meg kabátokat is. Táskákat is általában, mert azért fél évig csak-csak cipelem, és nem szerencsés ha két hét után szét jön :) (sulis táska pl.) De mivel én olyan helyre járok suliba, ahol a legtöbb ember szegény, nem szeretem meg mondani, hogy mennyibe kerültek a cuccaim. :D A mostani táskám 35ezer forintba kerül, de mindig azt mondom, hogy neten rendeltem ötezerért. nem szeretném ha azt hinnék, hogy csak fel akarok vágni.

Ja és mielőtt belekötnének az emberek. a saját pénzemből futja rá :)

2014. nov. 20. 21:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell hazudnod. Ne érdekeljen mit mondanak mások!! Mindenki elkölti valamire a fizetését!

Ez olyan mint a "nincs időm" kifogás.. Arra van időd, amire szánod.. "Nincs pénzem" kifogás, arra van pénzed amire szánod. Nyilván nem azokra értem akik a fizetésük 110%-át rezsire és tartozásokra költik. Hanem azokra akik, mint mondtad elcigizik, elisszák, elvezetik. (Létező probléma, akinek van kocsija még a sarki boltba is avval megy.)

Te azt választottad, hogy erre költöd a fizetésed, és kész.

Amikor fizetést kapok, és jut rá pár ezer forintom veszek valami olyan ételt, amit a szüleim nem engedhetnek meg maguknak, mert nincs rá pénzük. Mondjuk egy jó fajta sajtot, pármai sonkát, pisztrángot, lazacot, fügét, avokádót stb... Összeütünk belőle valami vacsit, és hetekig emlegetjük mennyire finom volt.

Divatiparban tanultam, szóval nekem a technikai részébe is van egy kis belátásom.

H&M, Zara, C&A, New Yorker, Bershka, Pull & Bear..

Amikor kijönnek az új kollekciók van, hogy egy gyönyörű míves, díszített chiffon blúzért elkérnek 16.000 Forintot. Illetve az üzlet másik felén, ott vannak az előző szezon utolsó kollekciójának darabjai 1500 forintra leértékelve. Mind a kettő H&M, nagyjából ugyan addig az ideig fogják bírni. Ugyan azok a minőséggel szemben támasztott követelmények. És az a blúz is lesz még 3.000 forint.

Szóval nem mindig a legdrágább a legjobb választás.

Nekem a szemem automatikusan a legdrágább darabokon akad meg. De ez egy turkálóban Isten adta tehetség.

Olyan ruhákat vettem meg potom összegekért, hogy volt amikor elsírtam magam (a boldogságtól). Például Francia designer blúz. Romper aminek eredeti értéke 25.000 forint volt, én pedig 1500 forintért vettem meg.

Én nem szégyellem bevallani, hogy turkálóban veszem a ruháimat. Mert csak itt van esélyem olyan minőségi ruhákat vennem, amikre vágyok.

Illetve a felsorolt butikokban leárazások keretében megveszem az említett blúzt 3.000-ért, a 13.000 forintos szőrmekabátot 5.000-ért, egy gyönyörű ruhát 9.000-ről 3-ra leértékelve. A 2 éve vágyott irha mellényt 13.000 helyett 4ezerért...

Viszont ha egyszer sok sok pénzem lesz az tuti felvásárlom a fele Promodot. :D

2014. nov. 21. 13:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon jó téma. Én most tartok ott, hogy megengedhetem magamnak hogy dragabb ruhákat vegyek. Persze itt jön a kerdes, hogy tényleg jobb lesz e.

A fast fashion markaknal eddig a zara, pull and bear, bershka, reserved boltokban vásároltam. Én ezeket közép arketegoriaba sorolom, a minoseguk pedig nem a legjobb. Kevés darab van ami több évig bírta.

Nekem az lenne a kerdesem, hogy pl egy Gant, G-star raw, van graaf, gas, levis ruha átlagban tényleg jobban megeri a pénzt?

Biztos van it tud olyan ami draga és silány. De ha az átlagot nézzük, megérik ezek a márkák?

Aki vásárolt ezekben a boltokban, vagy ehhez hasonló draga boltokban, írna véleményt?

Most vettem a Gasbe fel áron egy pulcsit 17 ezerert. Az eddigi 4-6 ezres pulcsijaimhoz képest nagyon draga. Ahhoz képest hogy 35 ezer volt és szezon végi learazason vettem szinte ingyen volt. Tapintásra a minőség sokkal jobb. 3-4 év múlva pedig kiderül mennyire bírta. :)

2021. febr. 10. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!